Vrei să ai dreptate sau vrei să ai succes? Ar fi bine să te hotărăști! – de Alin Bagiu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...

alin bagiu 1Bună ziua tuturor și bine ați revenit pe MLM News!
Astăzi m-am gândit să vă împărtășesc concluziile mele legate de o experiență relativ recentă legată de două păreri contrare sau diametral opuse despre mlm. Am s-o fac pornind de la o întâmplare reală prin care am trecut de curând.
Un amic mi-a spus în urmă cu ceva timp, dar nu demult, că el crede că mlm-ul tradițional a murit, și asta nu doar în România, ci peste tot în lume. L-am întrebat de ce și mi-a răspuns: pentru că oamenii nu mai sunt dispuși să interacționeze în modul clasic unii cu ceilalți, că nu mai vor să participe la întâlniri, că sunt greu de urnit din casele lor și că au devenit comozi și dezinteresați, sau mai bine-zis supraexcitați și supraîncărcați de din ce în ce mai multe companii, cu oferte și invitații la tot felul de întâlniri, prezentări, seminarii sau evenimente diverse.

Prima reacție a mea a fost una de negare totală a părerii lui, dar când am stat și m-am gândit mai bine, am înțeles că, din perspectiva lui, așa se văd lucrurile, și dacă așa se uită la ele, așa apar. Astfel că, din punctul meu de vedere, privind din punctul lui de vedere sunt 100% de acord, chiar dacă părerea mea este total opusă. Poți fi de acord cu cineva care are altă părere decât tine? Nu știu dacă poți, știu însă că TREBUIE!

În timp ce el îmi povestea despre actualitatea prezentului, despre viitor și comuniunea virtuală dintre oameni, și despre toată tehnologia fără de care nimeni în mlm nu v-a mai avea succes, eu gândeam cu totul și cu totul altceva.
Din punctul meu de vedere, prezentul este dependent de tehnologie, într-o măsură cu mult mai mare decât viitorul. Eu cred că viitorul este cel al vânzărilor directe bazate pe relații interumane tradiționale-palpabile autentice, pe prietenie și ajutor reciproc.

Cred că viitorul vânzărilor directe este deschis tuturor companiilor care aduc produse de calitate, indiferent de prețul lor. Atunci când te concentrezi pe calitatea produsului, te concentrezi pe nevoia consumatorului, pe dorința ta de a-l ajuta să aibe beneficii majore din consumul acelor produse.

Cred cu tărie că mlm-ul este o șansă pentru toți cei care, dacă au nimerit într-o companie serioasă, își doresc să-și recâștige încrederea în forțele proprii, în viață și în oameni.

Cred în viitorul vânzărilor directe pentru că încă sunt convins că oamenii au avut, au și vor avea întotdeauna în ei acea scânteie dată de bucuria de a ajuta, de a se face utili și de face o diferență în viața semenilor lor. Chiar dacă au fost momente în care am crezut că nu merită jertfa de a ajuta oamenii, chiar dacă au fost momente în care i-am judecat și m-am judecat pentru că nu am făcut lucrurile așa cum credeam eu că trebuie, consider că industria mlm este abia la început, un început perpetuu, care se modifică și se transformă odata cu omenirea în sine. Cred că oamenii se vor întoarce către semenii lor, cu produse de calitate, cu servicii bune și, de ce nu, până la urmă cu iubirea de care toți avem nevoie în aceste vremuri din ce în ce mai tensionate.

Asta este credința mea, și dacă ne uităm la modul în care văd eu lucrurile comparativ cu amicul meu, pare că adevărul ar fi undeva la mijloc. Așa spunem de fiecare dată, că ADEVĂRUL este la mijloc. În urma discuției cu acea persoană, am înțeles că singurul lucru care contează în relația dintre doi oameni, chiar și în mlm, sau mai ales în mlm, nu are nici o legătură cu adevărul, ci este legat de fapt de cine are și cine nu are dreptate. În această situație, în care eu cred ceva, și el altceva, concluzia este una singură, amândoi avem dreptate 100%. Când gândești așa, nu ucizi credința celuilalt și poți să adaugi încă o viziune, încă o părere, încă un om viziunii și misiunii tale.

În final, dacă îmi permiteți, din această experiență am concluzionat că una este să vrei să ai dreptate, și alta este să vrei să faci performanță în mlm. Mergând mai profund, aș putea să extind replica deja celebră: „ Vrei să ai dreptate sau vrei să fii fericit?”, întrebându-te sincer: „ Vrei să ai dreptate sau vrei să ai succes?” Dacă răspunzi sincer la această întrebare, vei avea un răspuns la întrebarea: „ De ce câștig atât cât câștig din afacerea mea mlm?”. Permiteți un sfat? Atunci aș putea să-ți spun simplu, și anume, construiește-ți adevărul din suma dreptății fiecărui om pe care îl aduci și vrei să-l păstrezi în afacerea ta. Mult succes!

Autor: Alin Bagiu, Development Manager – Distributors Team în compania Life Care

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar