Vemma, închisă temporar de FTC sub acuzația că ar fi o schemă piramidală

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...

BKUPDATE, 30 august: Vemma și-a constituit echipa care o va ajuta în apărare. Aceasta a cerut timp suplimentar pentru pregătire.

UPDATE, ora 23: Vemma a apelat la serviciile avocatului Kevin Thompson, care solicită sprijinul clienților și partenerilor afiliați ai Vemma, pentru că are nevoie rapid de dovezi. El le cere acestora să depună declarații pe proprie răspundere referitoare la activitatea lor, declarații care pot fi folosite ca mărturii în apărarea companiei. Este vorba despre un fel de testimoniale referitoare la momentul înregistrării, gradul de satisfacție vizavi de produse, dacă ar mai cumpăra produse Vemma, dacă li s-a părut prețul prea mare, dacă au cumpărat produse pentru a îndeplini condițiile de punctaj sau pentru consumul personal. 

Activitatea companiei de vânzări directe Vemma a fost înghețată temporar în urma unei cereri depuse de Federal Trade Comission (FTC). Printre acuzațiile aduse de FTC se numără aceea că Vemma ar fi o schemă piramidală.

De asemenea, fondatorul companiei, B. K. Boreyko, și Tom Alkazin, distribuitorul nr. 1 în companie, sunt acuzați că au făcut afirmații nefondate referitoare la veniturile care se pot câștiga din Vemma, susținând că oricine poate câștiga acești bani, indiferent de abilitățile pe care le are, și ascunzând faptul că mulți afiliați nu câștigă sume semnificative în urma afilierii.  Vezi aici documentul depus de FTC

Una dintre marile provocări ale industriei este demarcația fină între vânzarea către clienți finali și înregistrarea de afiliați care sunt ei înșiși consumatori finali. Printre politicile cu care Amway s-a apărat cu succes în 1979, într-un caz în care FTC i-a adus astfel de acuzații, au fost regula Amway că distribuitorii trebuia să vândă 70% din produse  în afara rețelei și aceea de a avea 10 clienți pe lună.

Este evident însă că din 1979 comerțul în sine s-a schimbat, online-ul căpătând o tot mai mare amploare. De asemenea, apariția piețelor globale și nu în ultimul rând preluarea logisticii și a transportului de către companii, pentru a ușura astfel activitatea distribuitorilor. Asta deoarece în condițiile unei piețe globale și a internetului, clienții nu se mai află doar în imediata proximitate a distribuitorului și este realmente imposibilă deservirea directă a unui client în condițiile în care acesta se află în alt oraș sau chiar în altă țară.

Kevin Thompson, unul din avocații de top în domeniul MLM în Statele Unite, este de părere că există mari șanse ca activitatea Vemma să fie reluată săptămâna viitoare, după 3 septembrie, mai exact după audiere, prima întâlnire dintre Vemma și FTC în fața judecătorului. El crede că este o eroare a FTC, în condițiile în care Vemma are o istorie și un produs de valoare, având un rating A+ în standardele BBB. De asemenea, Kevin Thompson consideră că lipsa reglementărilor privind industria de MLM – Network Marketing a declanșat acest proces, FTC putând practic da în judecată orice companie.

Vezi ce spune avocatul Kevin Thompson:

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar