Va place Ellen DeGeneres?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Faza începutului de an vine din SUA. StartOut, o organizație nonprofit dedicată încurajării antreprenoriatului în comunitățile de homosexuali, lesbiene, transsexuali și bisexuali (LGBT), a anunțat începutul programului pentru pregătire a antreprenoarelor lesbiene în 2013. Programul a avut un pilot anul trecut se pare încununat de succes.

De ce un astfel de program? Explicația vine de la Leanne Pittsford, deținătoarea firmei de comunicații Start Somewhere din San Francisco, membră a consiliului StartOut și co-președintă a programului. Ea a declarat într-un interviu că a intrat în StartOut în urmă cu câțiva ani, atunci când punea și bazele afacerii proprii. Pittsford era interesată să implice cât mai multe femei și le-a întrebat ce anume le lipsește. Toate au răspuns că le lipsește un mentor.

Antreprenoarele lesbiene se confruntă cu provocări speciale, explică Pittsford. Problemele de egalitate intervin și atunci când e vorba de un mediu diversificat. Discriminare între sexe apare și atunci când e vorba de plată: un cuplu de lesbiene se poate să câștige mult mai puțin decât unul de… gay. O parte a programului se axează pe crearea mai multor povestiri și vizibilitate, astfel încăt să mai apară și alte modele pentru comunitate în afara celor arhi-cunoscute deja: Melissa Etheridge și Ellen DeGeneres.

Mentorii sunt lesbiene și, de asemenea, antreprenoare cu experiență în diverse domenii cum ar fi: tehnologie, media, comerț online, finanțe și multe altele. După ce se selectează candidatele și se creează perechile cu mentorii participanți, ele lucrează împreună timp de 6 luni. Este obligatoriu să se întâlnească măcar o dată și apoi își dezvoltă cum doresc relația de colaborare. Mentorii vor fi la dispoziția antreprenoarelor pentru diverse întrebări, ca să le asigure îndrumare și sugestii în afacerea lor. Pentru programul-pilot au aplicat 60 de persoane, iar anul acesta perioada de înscriere expiră pe 10 februarie.

Sursa: Entrepreneur.com

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar