Unul din trei europeni vrea propria afacere

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

În vremuri de criză antreprenoriatul prinde aripi. Astfel, unul din trei europeni (38%) are o atitudine pozitivă față de activitățile independente, un procent într-o ușoară scădere față de 2011 însă în continuare ridicat – 69% în 2010, 72% în 2011 și 69% în 2012, conform unui studiu efectuat în 2012 de Amway referitor la antreprenoriatul în Europa.

La studiul în cauză danezii au avut atitudinea cea mai deschisă față de antreprenoriat, 85% dintre cei chestionați declarându-se pentru activitățile independente. Franța se clasează pe locul doi în topul țărilor chestionate (77%) iar Marea Britanie se află pe locul trei (cu 75%).

Atitudinea cea mai negativă față de antreprenoriat aparține cetățenilor din Ungaria (cu un procent de 47%), urmați de cei din Austria și Germania (35%) precum și de Portugalia (33%).

Cel mai mare potențial pentru antreprenoriat îl manifestă cetățenii din Grecia (50%), Elveția și Turcia (fiecare în procent de 48%).

Conform studiului, potențialul privind activitățile independente rămâne constant în Europa în 2011 comparat cu anul 2010. Principalele motive ale europenilor care vor propria afacere sunt ”independența față de angajator” și ”o a doua sursă de venituri”.

Printre obstacolele enumerate de repondenții la studiu, în calea deschiderii propriilor afaceri se numără: ”lipsa capitalului de început” (57%), ”situația economică incertă” (44%) și ”frica de eșec” (35%).

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar