Un discurs inspirațional de excepție, semnat Maria Shriver: "Puterea de a te opri",

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Deși suntem abia la jumătatea lui 2012, vă reținem atenția asupra unui discurs care ar putea fi discursul inspirațional al anului. Este vorba despre un discurs ținut în mai de Maria Shriver la ceremonia de absolvire a promoției 2012 a Şcolii de Comunicare şi Jurnalism Annenberg, Universitatea California de Sud.

Iată câteva extrase din discursul jurnalistei deținătoare a unui premiu Emmy:

“”Când eram ca voi nu am realizat că întrebarea – Ce urmează să faci?- ne urmărește toată viața(…) Ca și cum ceea ce facem într-un anumit moment nici nu există. Toată lumea să concentrează pe următorul lucru. Toată lumea se grăbește spre Următorul Lucru.”

“Astăzi, îmi doresc pentru voi un singur lucru. Înainte de a apăsa pe butonul de Repede înainte, să aveți curajul ca mai întâi să apăsați pe butonul de Pauză.

Corect: butonul de pauză. Sper că, dacă veți învăța ceva de la mine astăzi, acest lucru să fie Puterea de a te opri.

Pauza îți permite să iei o gură de aer în propria viață. În timp ce toți ceilalți se grăbesc ca nebunii, vă provoc să faceți opusul.”

“Opriți-vă și luați-vă răgazul necesar să aflați ce este important pentru voi. Descoperiți ce vă place, ce este real și adevărat pentru voi astfel încât să aduceți aceste lucruri în munca voastră.”

“Uneori când vă opriți veți realiza că trebuie să vă stăpâniți propriul ego sau primul impuls.”

“Gândiți-vă la Egipt și Libia! Aproape instantaneu, comunicatorii au dat jos dictatori și guverne aflate la conducere de zeci de ani!

Asta este putere – iar împreună cu puterea vine responsabilitatea.”

“Amintiți-vă să să opriți și să reflectați – înainte să încheiați un contract cu cineva sau o organizație a cărei muncă nu vă înspiră respect și admirație. Pentru cine munciți este la fel de important ca ceea ce faceți.”

“Nu eu am inventat această cale de a te opri din tot ceea ce faci. Iisus a stat 40 de zile în desert. Henry David Thoreau s-a retras pe malul lacului Walden. Ann Morrow Lindberg s-a retras la malul mării. Buddha, Ghandi, Maica Tereza s-au retras adesea pentru a face o călătorie în interior. Înțelepciunea pe care au găsit-o acolo și pe care au împărtășit-o a avut impact asupra lumii (…) Eu nu vă cer decât să vă opriți, să vă întoarceți un moment spre voi înșivă.”

Citește aici discursul integral al Mariei Shriver

Foto: MariaShriver.com

 

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar