Tupperware în spațiu? Sonda spațială Cassini a găsit plastic pe un satelit al lui Saturn

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Satelitul lui Saturn Titan este unul dintre cele mai bizare locuri din Sistemul Solar, iar acum, pentru ca lucrurile să fie și mai ciudate, au fost descoperite urme de propilenă, substanță utilizată și în confecționarea produselor Tupperware, în atmosfera sa portocalie. – scrie Los Angeles Times.

Mai mare decât Mercur, Titan este o lume de gheață, cu temperaturi mult sub 0 grade. Este singura lună cu nori și are o vreme asemănătoare celei de pe Pământ, doar că ploile de pe Titan sunt de metan lichid. Este, de asemenea, singura lună din Sistemul nostru Solar cu lacuri și râuri, doar că sunt cu etan și metan lichid, nu cu apă.

Propilena are molecula alcătuită din 3 atomi de carbon şi 6 de hidrogen şi intră în componenţa unui material plastic larg utilizat în industrie.

Este prima descoperire a unui ingredient al plasticului pe un alt corp ceresc decât Terra, afirmă specialiştii NASA. Descoperirea, realizată cu ajutorul spectrometrului în infraroşu al sondei Cassini, este raportată în Astrophysical Journal Letters.

Sursa: Los Angeles Times

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar