Tupperware ajută NASA să cultive legume în spațiu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Tupperware ajută NASA să cultive legume în spațiuTupperware ajută NASA să cultive legume în spațiu. Despre ce este vorba? Potrivit forbes.com, pe 2 aprilie nava SpaceX Dragon va face cea de-a 14-a re-alimentare pe Stația Spațială Internațională (ISS). Propulsată de o rachetă Falcon 9, Dragon va duce provizii, echipamente și date științifice echipajului de pe ISS. Unul dintre domeniile de cercetare științifică al acestei misiuni îl reprezintă cultivarea legumelor în spațiu.

Începând cu 2015, astronauții au cultivat recolte în spațiu folosing Sistemul de Producere a Legumelor (Veggie), o unitate de creștere a plantelor aflată la bordul ISS care cultivă legume (salată, roșii etc) pentru a oferi o sursă continuă de alimente proaspete echipajului. Veggie servește și unui scop științific, determinând modul în care plantele simt, se dezvoltă și răspund la gravitație. Cercetătorii NASA spun, de asemenea, că acest demers îi poate ajuta să înțeleagă cum să îmbunătățească producția de plante pe Terra.

În această misiune, experimentul Veggie folosește o nouă metodă de livrare a nutrienților către plante prin intermediul Sistemului de Livrare a Nutrienților Pasiv Orbital (PONDS). Acesta este un nou sistem de cultivare a plantelor creat pentru a genera o creștere uniformă prin irigare și menținerea structurilor de rădăcini stabile.
Howard Levine, cercetător NASA, a creat prototipul PONDS în 2017. Acesta a fost trimis la compania Techshot pentru o calibrare fină care să îi permită utilizarea pe ISS. Techshot a apelat la compania producătoare de vase de depozitat alimente Tupperware pentru a crea un nou sistem care va fi o alternativă la pernele pe care erau crescute plantele anterior.

Tupperware și Techshot au dezvoltat nou sistem semi-hidroponic care solicită mai puține lucrări de întreținere din partea echipajului. PONDS folosește acum pături absorbante, în loc de perne, pentru a purta apa la semințe și rădăcini prin intermediul unui rezervor. Sistemul distribuie pasiv și uniform apa fiecărei plante prin cilindrul aferent (în loc de injectarea ei în perna plantei cu ajutorul unei seringi). Acest lucru creează o rezervă de apă mai consistentă.

Dispozitivele PONDS sunt de unică folosință și vor fi eliminate după creșterea și recoltarea plantelor.

Sursa foto: hortidaily.com

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar