Trei ponturi pentru a le da copiilor o educație financiară de succes

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Doriți să vă ajutați copiii, astfel încât aceștia să nu repete greșelile financiare pe care le-ați făcut dvs. sau societatea contemporană? Revista Success vine cu câteva recomandări în acest sens:

Asigurați-vă că încep să își facă mici economii. Iar argumentul adus în sprijinul acestui îndemn este o problemă de matematică: Ce ați alege între un milion de dolari și un cent care se dublează zilnic vreme de o lună? Dacă ați ales a doua variantă, aceasta este și cea mai profitabilă: la finalul a 30 de zile suma rezultată pornind de la un singur cent este de 10 milioane de dolari. Concluzia? Începeți cât mai devreme să faceți economii.

Cel de-al doilea sfat al editorilor revistei Success este: Asigurați-vă că nu repetă greșeala societății contemporane consumatoare, care recurge la terapia prin cumpărături, care se tratează în mall. Învățați-i să separe ceea ce își doresc de ceea ce au nevoie. Dacă vă doriți ceva, gândiți-vă cât de puternic vă doriți acel lucru. Nu este vorba despre banii pe care îi cheltuiți acum, ci de cât vor valora acești bani peste câțiva ani, pentru investițiile voastre viitoare. Orice dolar cheltuit astăzi peste 20 de ani va valora de 7 ori mai mult.

Iată și cea de-a treia recomadare și poate cea mai importantă: Cea mai bună investiție este în propria persoană, în dezvoltarea personală. Orice dolar pe care îl investiți în propria persoană, spune Brian Tracy, înseamnă un profit de 30 de dolari rezultat dintr-o creștere a propriilor abilități.

Sursa: Revista Success

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar