Trei ani de la demolarea Amway Arena

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4,00 out of 5)
Încarc...

Amway_Arena_ExteriorLa finalul lunii martie s-au implinit trei ani de la demolarea salii de baschet a echipei de NBA Orlando Magic(O-Rena), echipa sponsorizata de compania Amway.

Amway Arena nu avea decat 23 de ani, iar parerile sunt impartite cu privire la oportunitatea atat a construirii ei conform unui proiect aparent perdant din start, cat si a necesitatii demolarii, in loc de o renovare a ei.

Va invitam sa revedem imaginile de acum trei ani, de la demolarea celebrei cladiri.

 

„Noua Amway Center s-a deschis in toamna lui 2010 si a costat 487 milioane de dolari. Este prevazuta cu apartamente de nivel mediu si dotari de confort aducatoare de bani care lipseau la vechea cladire.”

Orlando Sentinel

Iata parerea redactorului sportsfans.org de atunci:

„Sa vedem, o sa trebuiasca saptamani intregi si multa munca sa curatam totul dupa demolare. Poate din cauza ca ABIA A FOST CONSTRUITA.

De ce fosta arena nu a fost, in acest caz, renovata? E simplu. De ce sa platesti renovare cand poti face mult mai multi bani cu o noua arena (platita din banii contribuabililor)?!”

Spuneam ca parerile sunt impartite. Nu putine sunt vocile care spuneau, pe atunci, ca arena avea probleme mari din proiectare, daca luam in calcul pana si lipsa acuta de toalete (patru!) si alte dotari total insuficiente pentru o echipa de calibru din puternicul campionat profesionist de baschet.

Se planuia pe atunci sa se recicleze cea mai mare parte a molozului rezultat din demolare, folosind betonul ca fundatie pentru un nou proiect cunoscut sub numele de Creative Village. Structura de 68 acri (27,5 hectare) rezidentiala, educationala si comerciala urma sa serveasca industriei tehnologice din zona. Un loc „unde sunt companiile high-tech”, iar „angajatii acelor companii si alti rezidenti sa traiasca, sa munceasca, sa invete si sa se joace”.

Dincolo de orice controversa, noua cladire, intitulata Amway Center si inaugurata in toamna lui 2010, este impresionanta, fiind una dintre cele mai inalte locatii destinate intrecerilor NBA. Vorbim de o capacitate mai mare si dotari superioare, dar si de tehnologie de ultima generatie. Se pare ca la inaugurare, primarul din Orange County, Rich Crotty, ar fi spus, referitor la incercarile nereusite de a se ajunge la o intelegere privind renovarea vechiului centru: Cand ma uit la aceasta cladire imi spun – Ce bine ca n-a mers altfel. Uneori tot raul e spre bine.

Amway_Center

Sursa: sportsfans.org, citylab.com

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar