Topul celor mai proaste scuze pentru… a nu fi antreprenor

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Crezi că nu ai destul timp? Elegantă scuză. Iată un top, realizat de Inc.com, al celor mai întâlnite motive pentru care oamenii nu aleg calea antreprenoriatului. Cum lipsa timpului este cea mai invocată, să începem cu aceasta.

  1. Nu am timp. Toată lumea are același număr de ore într-o zi. Singura diferență este ceea ce vrei să faci în aceste ore. Găsirea timpului ține întotdeauna de cât de mult îți dorești un anumit lucru.
  2. Nu am destui bani. Realitatea este că nu vei avea niciodată destui bani. Dacă nu ai destul capital pentru a-ți porni afacerea așa cum ai planificat, schimbă planul. Nu poți controla tot timpul ceea ce ai, dar poți alege ce să faci cu ceea ce ai.
  3. Mi-e teamă.  Este valabil în cazul oricărui antreprenor. Deci ai de ales: lași teama să te oprească din drum sau folosești teama pe post de  combustibil care să te ajute să faci tot ce trebuie pentru a avea succes.
  4. Nu am relațiile necesare.  Cu atâtea site-uri ale companiilor, LinkedIn, Facebook, Twitter și toate platformele de social media, poți ajunge aproape la oricine. De fapt unii oameni sunt surprinzător de accesibili (să fie acesta unul din secretele succesului lor?).  Desigur, unii nu vor răspunde. Începeți pas cu pas, construiți baza. Aveți un motiv bun atunci când contactați pe cineva, oferiți înainte să primiți și veți fi surprins când veți vedea cine vă răspunde.
  5. Nu am abilitățile necesare. Nicio problemă. Mergi la școală. Citește o carte. Citește 10 cărți. Vorbește cu prietenii. Începe cu o slujbă part-time într-un domeniu complet diferit. Găsește pe cineva care a făcut ceea ce vrei să faci și propune-i să îl ajuți la treabă fără să fii plătit, doar pentru a avea ocazia de a învăța.
  6. E prea greu. Călătoriile lungi sunt grele. Pașii luați separat sunt ușori. Dacă stai toată ziua pe canapea și iei decizia să alergi la maraton, da, e prea greu. Dar dacă astăzi ieși din casă și alergi câteva ture sau mergi pe jos câțiva kilometri, poți să faci un mic pas spre un scop dificil de atins. Apoi mai faci un pas. Și încă unul.  Dacă vrei să pornești o afacere, ai putea să lucrezi la un plan sau să vorbești cu un posibil furnizor ori să te sfătuiești cu un mentor. Nu poți să faci nimic peste noapte, însă poți să te îndrepți pas cu pas spre scopul propus. Dacă te gândești doar la cât de departe e finalul călătoriei și câtă muncă implică, nu vei porni niciodată. Mai bine fă ceva care să te ajute să ajungi acolo. Apoi încă ceva. Asta poți să faci.

Vezi și alte scuze din topul realizat de Inc.com

 

 

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar