Andrea Jung (Avon), în topul celor mai slabi executivi ai anului 2012

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Să fii președintele unei mari companii este cu siguranță o responsabilitate deloc ușoară. Iată un top al celor mai nepricepuți directori ai anului 2012, realizat de Sidney Finkelstein, profesor în cadrul Școlii de Afaceri a Dartmouth College.  Finkelstein este autorul a 11 cărți cu titluri precum “De ce iau decizii proaste liderii buni”, prin urmare știe câte ceva despre eșec. Iar acesta este al treilea an în care realizează o asemenea listă, în 2011 incluzându-i pe șefii Research In Motion și Hewlett-Packard. Printre “premianți” se numără de data aceasta și expreședinta Avon, Andrea Jung.

1. Brian Dunn – a demisionat din funcția de director executiv al Best Buy în luna aprilie după ce a fost acuzat că a avut relații nepotrivite cu o subalternă cu mult mai tânără.

2. Aubrey McClendon, CEO-ul Chesapeake Energy  a împrumutat bani în interes personal din cei ai companiei, mai precis a luat aproximativ 1,1 miliarde dolari pe parcursul a trei ani din împrumuturi neanunțate, susține Finkelstein.

3. Andrea Jung, care a părăsit conducerea Avon în Aprilie dar a ramas pana la finele anului la cârma companiei. Jung nu a reușit să rezolve problemele operaționale ale companiei, nu a reusit să pregătească un succesor și a refuzat o ofertă de 10,7 miliarde dolari venită din partea companiei Coty. Din 2004, valoarea de piaţă a Avon a scăzut sub conducerea lui Jung de la 21 miliarde de dolari la 6 miliarde de dolari.

4. Mark Pincus, CEO-ul Zynga, compania de telefonie mobila care a cumpărat Farmville. Acțiunile Zynga au scăzut cu 75% până acum, anul acesta. Finkelstein susține că Pincus a făcut unele greșeli de începător.

5. Rodrigo Rato, care a demisionat de la conducerea băncii spaniole Bankia în iulie. Este investigat pentru fraudă, fixare de prețuri și amestec în colapsul spectaculos al Bankia, care a trebuit să fie salvată de guvernul spaniol.

Doi alți directori – Mark Zuckerberg de la Facebook și Andrew Mason de la Groupon – au fost incluși, de asemenea, pe această lista. Finkelstein susține că “cei doi nu au abilitățile necesare unor lideri pentru a conduce o companie”.

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar