Top 5 video de pe YouTube pe care ar trebui să le vadă orice antreprenor

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

1. Robert Greenberg, la CNBC

În 2006, celebrul talk show de la CNBC “The Big Idea with Donny Deutsch” l-a avut ca invitat pe Robert Greenberg, președintele Sketchers, tema discuției fiind ce deosebire există între afacerile de succes și cele care eșuează.  Răspunsul lui Greenberg? Perseverența. “Dacă pornești pe orice drum, la un moment dat va apărea o curbă la dreapta sau la stânga. Doar că nu o poți vedea din punctul de plecare”, spune Greenberg. “Pur și simplu nu trebuie să încetezi niciodată să încerci.”

2. Steve Jobs, la Stanford

Un discurs remarcabil este cel din 2005 ținut la Stanford de președintele Apple și Pixar Steve Jobs, unul dintre cei mai inovativi și cei mai de succes oameni de afaceri din toate timpurile. Jobs povestește de ce a renunțat la școală, cum a fost concediat de la propria sa companie și cum a făcut față după ce a fost diagnosticat cu cancer pancreatic. Numitorul comun al celor trei povestiri este capacitatea de a depăși obstacolele și de a persevera în momentele cele mai dificile ale vieții, o minunată și încurajatoare lecție pentru orice proprietar de afacere aflat la început.

3. Kathy McAfee

Realizarea unei vânzări este rezultatul modului în care îți structurezi prezentarea. Cum te prezinți? Ce informație prezinți în primele 10 secunde? Cum închei? Trainerul Kathy McAfee explică modul în care ar trebui construit un discurs astfel încât să îți maximizezi eficiența. McAfee susține că încântarea față de produs este importantă, dar la fel de important este oferi doar atâta informație cât publicul să își dorească mai mult. McAfee arată cum să ții potențialii investitori interesați fără să îi lași să domine discuția.

4. Muhammad Yunus

Economistul Muhammad Yunus conduce una dintre puținele bănci social responsabile din lume: Grameen Bank oferă mici împrumuturi fără garanții oamenilor săraci pentru a-i ajuta să înceapă o mică afacere pe cont propriu din care să se susțină financiar. Muhammad Yunus explică de ce afacerile responsabile din punct de vedere social au succes: acestea se concentrează pe a-i ajuta pe cei cu probleme sociale, nu doar pe profit.

5. Sfaturi antreprenoriale de la miliardari

Sfaturile au mai multă valoare dacă vin de la un miliardar. În acest video, câțiva dintre cei mai bogați și mai de succes oameni de afaceri ne împărtășesc din experiența lor (Sheldon Adelson, Bill Gates, Steve Jobs, Richard Branson, Charlie Munger, Donald Trump, Warren Buffet, Jim Pattison, Charles Koch și Sunil Mittal).  Dincolo de calitatea filmulețului, valoarea mesajelor miliardarilor este realmente inestimabilă. Care este mesajul general? Cheia unei afaceri solide, de durată nu este doar o bază bine construită, ci crearea unei culturi pentru oameni,  cu un set de valori indiscutabile.

Sursa: Inc.com

Foto: f3fundit.com

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar