Timpul inseamna bani. Ponturi pentru un management mai bun al timpului

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Atunci când te ocupi de vânzări și ești plătit cu comision, apreciezi cel mai bine timpul, pe care îl măsurăm foarte bine, dar de regulă nu îl gestionăm la fel de riguros. Dovada? Dacă atunci când îl măsurăm am găsit o convenție asupra căreia am căzut cu toții de acord, scrie MLM.com, atunci când îl utilizăm avem abordări personale: petrecem timpul, îl pierdem, îl irosim, îl economisim, îl investim, îl furăm, îl împrumutăm. Cu toții însă ne dorim timp mai mult. Avem persoane care îți fură timpul, persoane care își pierd timpul, iar uneori, când avem prea mult, chiar îl… omorâm.

Cu siguranță însă modul în care ne folosim timpul ne poate aduce rezultate mai bune. Iată câteva ponturi în acest sens:

1. Planifică-ți timpul cu o seară înainte și încearcă să respecți planificarea. Când nu îți ții  programul sub control, dai ocazia stresului să preia comanda. Prioritizează lucrurile pe care le ai de făcut. Indiferent dacă folosești o agendă sau o aplicație pe calculator, cel mai important pas este să îți planifici fiecare oră a zilei. Atenție, nu fă confuzie între activitate și productivitate. Spre exemplu, nu îți bloca mai multe ore cu telefoanele. Stabilește lucruri măsurabile, cum ar fi să dai 25 de telefoane pe zi.

2. Identifică lucrurile care îți fură timpul. După organizarea programului, următorul pas în managementul timpului este identificarea și modificarea vechilor tipare comportamentale vizavi de utilizarea necorespunzătoare a timpului. Evită amânarea sub toate formele ei atractive. Respectarea agendei te ajută să spui NU activităților care îți mănâncă timp de tipul navigatului pe Internet, telefoanelor personale, meselor lungi sau partenerilor cu chef de vorbă. O ușă este deschisă continuu diferitelor activități care te distrag de la ceea ce ai de făcut. Persoanele eficiente se concentrează pe îndeplinirea sarcinilor.

3. Deleagă, deleagă și iar deleagă. Persoanele ineficiente își pierd timpul ascunzându-se în spatele hârtiilor. Ia o decizie inteligentă și deleagă toate lucrurile administrative, astfel încât  să te poți ocupa de sunatul prospecților și de întâlnirile cu aceștia.

Punând în practică zilnic aceste ponturi simple poți scăpa de stres și îți poți mări veniturile, recomandă MLM.com.

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar