The Telegraph: Criza financiara a generat "revolutia freelancerilor"

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

În Marea Britanie, din cauza turbulențelor financiare, s-a raportat o creștere spectaculoasă a numărului persoanelor care au ales să lucreze pentru ei, în fruntea trendului aflându-se generația trecută de 50 de ani, informează The Telegraph. Astfel, cifrele oficiale arată că numărul celor care lucrează pe cont propriu a crescut cu 367.000 între 2008 și 2012, iar numărul total al acestora a ajuns la 4,2 milioane.

Dacă inițial însă această tendință s-a datorat creșterii șomajului (situat în prezent în Marea Britanie undeva la 7,7%), ulterior orientarea către munca independentă a câștigat teren și din alte motive, cum ar fi, spre exemplu, faptul că legislația este mult mai permisivă în acest domeniu.

De asemenea, din ce în ce mai mulți oameni aleg să fie propriul lor șef, pentru că preferă flexibilitatea programului propriu, sfidând chiar insecuritatea acestui tip de muncă. Având în vedere că legislația actuală le permite oricum angajatorilor să facă mult mai ușor restructurări de posturi, se întrevede o schimbare majoră în vechile șabloane ale muncii.

Internet-ul a adus globalizarea și în domeniul angajării, existând numeroase site-uri unde doritorii își caută specialiști din diverse domenii, pentru cerințe punctuale (pe proiecte) sau chiar lunare, pe o piață liberă a muncii, dictată de cerere și ofertă.

The Telegraph semnalează și expansiunea vânzărilor directe în ultimii ani. Potrivit Asociației Companiilor de Vânzări Directe, numărul celor care au ales această industrie a crescut la 395.000 de la 375.000 în ultimii trei ani, creștere unde, din nou, domină persoanele peste 50 de ani. Numărul bărbaților care s-au orientat către acest domeniu a crescut cu 26%.

Sursa: The Telegraph

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar