The Guardian: Afectată de recesiune, Marea Britanie se întoarce la vânzările directe

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Asociația Vânzărilor Directe din Marea Britanie a dat publicității noi cifre care indică în continuare o creștere a industriei de network marketing, o creștere a numărului de persoane care se îndreaptă spre acest domeniu pentru a-și suplimenta veniturile. Astfel, în Marea Britanie sunt în acest moment 395.000 de distribuitori, cu 20.000 mai mulți decât în 2009.

De asemenea, noile cifre indică și o creștere a vânzărilor prin intermediul așa-numitelor “prezentări de sufragerie” –  evenimente în care consultanți de vânzări directe fac prezentări și demonstrații de produse, acasă la un client, înainte de a le oferi spre vânzare unui grup de invitați. Astfel, companiile membre ale Asociației Vânzărilor Directe au raportat o creștere de 120% a vânzărilor generate în acest mod între 2009 și 2011.

Directorul General al Asociației Vânzărilor Directe din Mare Britanie, Paul Southworth,  comentează: Industria de network marketing este cel mai mare furnizor de muncă independentă part-time. Cum situația economică s-a înăsprit în ultimii câțiva ani, acest domeniu devine o soluție alternativă de venit pentru un  număr tot mai mare de oameni.

Creșterea popularității prezentărilor ținute acasă poate fi pusă în legătură, de asemenea, cu climatul economic actual; dacă înainte de recesiune oamenii obișnuiau să ia masa la restaurant, aceste prezentări oferă o soluție mai ieftină pentru o seară de socializare cu prietenii și familia. – explică Paul Southworth, citat de Inspiresme.

Un articol pe această temă oferă și Daily Mail, care titrează: Austeritatea a generat boom-ul prezentărilor de vânzare ținute acasă, subliniind aspectul social al acestor evenimente, într-o perioadă în care oamenii ies mai rar în oraș.

Și The Guardian alocă spațiu noilor informații din industria de network de marketing și titrează: Tupperware este din nou la modă. Marea Britanie, afectată de recesiune, se întoarce la vânzările directe. Mii de oameni, printre care și Jamie Oliver, se grăbesc să se alăture boom-ului prezentărilor de vânzare ținute acasă.

Foto: motivationalspeakersworldwide.com

Iti place articolul? Da-i Share:

Comentariile sunt inchise.

NEWSLETTER
* = câmp necesar