Testeaza-ti calitatile de lider cu aceste doua intrebari

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Conduci o afacere, o organizație sau o echipă? Pentru o evaluare rapidă a calităților tale de lider, pune-ți aceste întrebări despre veștile rele:

  1. Cât de repede primești veștile rele?

Un lider adevărat este primul care află veștile rele. Oamenii nu așteaptă să ți le transmită, nu le spun altora întâi și sigur nu ascund veștile rele de tine. Asta se întâmplă pentru că știu că vrei să le auzi primul și pentru că le faci față cu brio. Asta nu înseamnă că ești mereu în căutarea veștilor rele, ci doar că atunci când cineva din organizație le vede tu ești prima persoană pe care o informează.

  1. Cum reacționezi la veștile rele?

Un lider bun răspunde imediat în colaborare cu echipa. Te focusezi pe reacție, răspuns, schimbările necesare, dar nu pe vină. Dacă reacționezi la aflarea veștilor rele prin stabilirea vinovăției, atunci nu vei fi prima persoană care va afla.

Ca acest test să funcționeze, trebuie să fii sincer cu tine. Dacă răspunsurile la aceste întrebări par vești rele, răspunde cu o schimbare. Schimbă-ți stilul, discută cu echipa, clarifică faptul că vrei să fii tu prima persoană care află veștile rele.

Veștile bune sunt minunate, dar cele rele suscită management-ul. În veștile rele trebuie să cauți prima oară ca să vezi ce trebuie schimbat.

Sursa: Timberry.bplans.com

 

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar