TelexFree, închisă și acuzată că este “o schemă piramidală de milioane de dolari”

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

AR-140417784TelexFree este acuzată că sub acoperirea unei companii de telecomunicații americane ce oferă un software pentru comunicare tip voce prin internet (VoIP) se ascundea de fapt o schemă piramidală.

TelexFree a fost fondată de către James Merrill și înregistrată în SUA inițial sub numele de “Common Cents Comunication” în 2002 și a ajuns să opereze în peste 40 de țări.

Apoi a fost redenumită TelexFree și lansată în Brazilia în 2012 și au reunit peste 1 milion de clienți și distribuitori, din care aproximativ 800.000 sunt în Brazilia. În Statele Unite ale Americii sunt aproximativ 15.000 de membri, iar în Europa 10.000. TelexFree Inc. are sediul în Marlborough, Massachusetts, într-o clădire închiriată. Președintele TelexFree este Carlos Wanzeler.

Secretarul de Stat Willliam Galvin a acuzat compania că a adunat peste 1 miliard de dolari din toată lumea. Oamenii au fost recrutați din biserici și din cartierele de imigranți braziliene până în Boston, Europa, Australia și Africa de Sud. În cele din urmă, TelexFree Inc. ar fi atras mii de oameni să investească în ceea ce autoritățile de reglementare numesc o schemă piramidală de miliarde de dolari.

Ceea ce se dorea a fi o schimbare în domeniul telecomunicațiilor și publicitate, TelexFree a fost acuzată că este doar o schemă Ponzi voalată, care vizează comunitatea braziliano-americană care muncește din greu, a susținut secretarul de stat într-o plângere civilă. În cadrul schemei, participanții au putut investi sume de 289 de dolari sau 1.375 dolari și postând reclame zilnice directe pe site-uri pentru promovarea produsului companiei, urmau să primească anual un profit de peste 200%.

În timp ce unii oameni care au contactat ‘Globe’ au declarat că au făcut bani, alții se tem că și-au pierdut economiile de o viață. Lana Logatti, o mamă în vârstă de 35 de ani din Revere, a spus că ea a investit 9.000 de dolari recent și a primit doar 400 de dolari înapoi, iar acum îi este teamă că nu-și va mai recupera banii. Ea a mai spus că mulți oameni care au investit în TelexFree sunt zugravi, femei care fac curățenie, oameni care muncesc mult fizic.

Compania a depus cerere pentru protecție împotriva falimentului luni, într-o Curte pentru Faliment din Nevada, SUA.

Ieri însă polițiștii au descins la birourile companiei, iar astăzi Comisia de Valori mobiliare a decis înghețarea conturilor acesteia. Potrivit unor surse citate de Business For Home, în timpul descinderii, un agent FBI l-a prins pe directorul financiar, Joe Craft, în timp ce încerca să părăsească clădirea cu laptopul și cecuri de încasare de 37,9 milioane de dolari.

Printre cei puși sub acuzație se numără cofondatorii TelexFree, James Merrill și Carlos Wanzeler, și directorul de vânzări, Steve Labriola.

Surse: Boston Globe

Metrowest Daily News

Business For Home

 

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar