Sudiu privind evolutia fortei de munca. Vezi ce isi doresc profesionistii de astazi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

La Festivalul ideilor de la Aspen, Thomson Reuters a făcut public un nou sondaj la nivel global intitulat “Revoluția Profesională”. Sondajul, în vederea căruia au fost intervievați peste1.000 de profesioniști din Brazilia, China, India, Marea Britanie și Statele Unite, explorează mediul profesional din prezent, precum și așteptările pentru viitor ale forței de muncă.

Datele, potrivit lui Thomson Reuters, “dezvăluie o forță de muncă, care este unificată prin puterea curiozității și de relaționarea la nivel mondial, mai degrabă decât de rasă, clasă, sex sau vârstă”. Dorința de relaționare la nivel mondial este evidentă pe frontul tehnologic. Un procent uluitor de 90% din profesioniștii care navighează zilnic pe internet utilizează cel puțin o platformă de socializare. Studiul raportează, de asemenea, o satisfacție la locul de muncă cu 19% mai mare în randul profesioniștilor cărora organizațiile le permit să participe la grupuri on-line și/sau camere de chat, decât în rândul celor ale căror organizații interzic o astfel de activitate.

Potrivit sondajului, profesioniștii de astăzi pun preț pe misiunea companiei pentru care lucrează și țin ca munca lor să aibă un impact pozitiv asupra societății, majoritatea (56%) acceptând în acest sens chiar și o remunerație mai mică. La întrebarea ce definește o persoană ca profesionist, 77% din cei intervievati au ales ca răspuns “cunoștințele”, 76% – “abilitățile”, iar 65% “experiența în muncă”.

“Constatările noastre din cercetare demonstrează că profesioniștii de astăzi își doresc mai mult decât un salariu, ei își doresc un sens în viața profesională și o semnificație”, a declarat Peter Warwick, Vice-Președinte Executiv și Director de Resurse Umane la Thomson Reuters.

Sursa: Yahoo Finance

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar