Succesul înseamnă să adopți stiluri de muncă diferite

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...

Succesul înseamnă să adopți stiluri de muncă diferite (1)Succesul înseamnă să adopți stiluri de muncă diferite, să te adaptezi cultural la piețele speciale în care activezi, consideră Peter Strydom, președinte Amway Japonia, citat într-un material publicat de The Japan Times.

Pentru multe industrii a devenit din ce în ce mai evident că drumul spre vârf trece prin Asia. Acest lucru este adevărat în special pentru Amway Corp., gigantul american de direct sales cu sediul în Ada, Michigan.

Compania privată a raportat vânzări globale de 8,8 miliarde USD în 2016. Dintre cele 10 piețe de top ale sale toate se află în Asia cu excepția celor din SUA și Rusia. China era cea mai mare piață, estimată la 2,57 miliarde USD.
După China vine un trio format din Japonia, SUA și Coreea de Sud, fiecare cu vânzări de câte 1 miliard USD.
Asia este drumul spre vârf și pentru Peter Strydom, angajat Amway de multă vreme.

„Proprietarii companiei au spus că dacă vreau să avansez, am nevoie de experiență asiatică”, a declarat Strydom, care a devenit în septembrie 2015 președintele Amway Japonia G.K.

În timp ce Amway Japonia, care și-a deschis porțile în mai 1979, se apropie de cel de-al 40-lea an de existență, Strydom este de părere că Japonia rămâne „una dintre bijuteriile coroanei Amway”.

Strydom se află la prima sa experiență de muncă în Asia. Originar din Africa de Sud, el a ajuns la Amway atunci când compania și-a început operațiunile în țara sa de baștină, în 1997. Înainte de a se decide să locuiască în Japonia, el și soția sa au locuit în Barcelona și Munhen.

Strydom a fost încrezător că mediile profesionale multiculturale și multinaționale din Europa îl vor pregăti, dar munca în Japonia „a necesitat ceva efort de adaptare”, a spus el.

„Am învățat că nu ne putem impune modul de lucru aici. Trebuie să respectăm calea japoneză a muncii”, a spus Strydom. „În același timp, în modul cel mai blând cu putință încercăm să le arătăm oamenilor că există și alte modalități de a lucra. Pentru a fi niște competitori redutabili trebuie să devenim mai conștienți de aspectele internaționale.”

Una dintre sarcinile principale ale lui Strydom, în calitate de președinte, este să genereze creșterea afacerii. Deși China continuă să fie piața de top a Amway, vânzările aici au scăzut. Între timp, Japonia este în creștere continuă de șase ani, iar Strydom crede că încă mai este loc de dezvoltare.

Optimismul său se bazează pe datele demografice. Potrivit datelor Amway din octombrie 2016, femeile reprezintă 72,7% dintre distribuitorii japonezi.

Poate cea mai importantă sarcină a lui Strydom este să „facă diferența prin imaginea Amway”, spune el, adăugând că Amway – și industria de direct selling și multilevel marketing în general – are „o imagine mixtă în Japonia”.

„Cred că oamenii percept înțeleg greșit multe dintre lucrurile pe care le facem pentru că au auzit ceva anume și își creează o imagine bazându-se pe asta”, spune el. „Vreau să ne asigurăm că oamenii au o imagine foarte transparentă despre ceea ce facem noi.”

În acest sens, Amway Japonia și-a pregătit distribuitorii să se asigure că îi ajută pe alții respectând etica și principiile.

Fie că lucrezi în vânzări, CSR (Responsabilitate Socială Corporate) sau imagine corporate, munca de echipă va fi mereu cheia succesului.

„Dacă vrei să mergi repede, mergi singur. Dar dacă vrei să mergi departe, mergi împreună cu alții”, spune Strydom citând un proverb african.

Sursa articol & foto: japantimes.co.jp

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar