Studiu: Popularitatea suplimentelor alimentare este în creștere în Europa. Află pe care le consumă românii cel mai mult

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

weight loss supplementUn nou studiu, publicat în revista PLOS ONE, arată care suplimente alimentare din plante sunt cele mai populare în Europa, cu consumatorii care le folosesc pentru a-și completa dieta sau pentru a-și menține sănătatea. Echipa de cercetători de la Fundación para la Investigación Nutricional și Universitatea din Surrey a descoperit că aceste produse sunt consumate în multe forme diferite, inclusiv ca ceai, suc sau comprimate. Ei au analizat datele din șase țări europene (Finlanda, Germania, Italia, România, Spania și Regatul Unit), colectând informații de la 2.359 de consumatori adulți de suplimente alimentare din plante.

Principalele constatări sunt: ​​

  • Un total de 1.288 de produse diferite au fost raportate în cele șase țări, cu cel mai mare procent de suplimente alimentare diferite utilizate în Italia și Spania.
  • În Marea Britanie, spre exemplu, primula de seară a fost, de departe, ingredientul botanic cel mai frecvent folosit, urmat de ginseng și sunătoare, iar în România – Ginkgo biloba, urmat de Aloe vera și ginseng.
  • 22,2% dintre participanți au declarat că folosesc suplimente alimentare de plante atunci când se confruntă cu febră sau cu agravarea stării.
  • Cele mai frecvente forme de doze folosite au fost capsulele și pastilele/ comprimatele/ pilulele

Vezi aici tot studiul

“Popularitatea suplimentelor alimentare este în creștere în Europa, dar în prezent nu există bază de date cu privire la utilizarea acestor produse. Comercializarea acestor suplimente depinde de legislația națională, care diferă foarte mult între statele membre ale Uniunii Europene”, a declarat profesorul Monique Raats, co-autor al studiului de la Universitatea din Surrey.

Alicia García-Álvarez, cercetător la Fundația pentru Investigații Nutriționale, comentează: “Sondajul a fost efectuat folosind aceeași metodologie în cele șase țări. Știm acum că în aceste țări, o mare varietate de suplimente alimentare din plante sunt consumate. 83,7% din respondenți consumă doar un singur produs, iar 51,5% din produse conțin, de obicei, un singur ingredient botanic”.

Sursa:   Science Codex

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar