Steve Van Andel: Libera intreprindere aduce mai multa incredere in sine, motivatie, demnitate si fericire

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Astăzi vă propunem un editorial scris de Steve Van Andel, CEO al Amway și președinte al consiliului director al Camerei de Comerț din SUA, pentru Canada Free Press. Iată, mai jos, fragmente din acesta:

Libera întreprindere a fost temelia economiei și societății Americii pentru mai mult de 200 de ani. A fost platforma pentru prosperitatea fără precedent, oportunitatea și avansarea generațiilor. Este motivul pentru care națiunea noastră rămâne un far de speranță pentru oamenii din întreaga lume care își doresc o viață mai bună.

Asta nu înseamnă că imaginea noastră economică este întotdeauna perfectă. Astăzi ne confruntăm cu incertitudine economică, care duce la o recuperare destul de fragilă, o piață a muncii călduță și a veniturilor stagnante. A permite libertății economice să prevaleze în fața intervenției guvernului este cel mai bun mod de a transforma lucrurile. Cum? Libertatea economică duce la libertate personală. Atunci când indivizii sunt împuterniciți într-un sistem al întreprinderilor libere, ei au posibilitatea să aibă succes în funcție de propria lor muncă grea și potențial.

De aceea, întreprinderea individuală favorizează încrederea în sine, motivația, demnitatea și fericirea. Îi inspiră pe oameni să-și atingă potențialul, să facă mai mult și să ofere mai mult familiilor lor.

Libertatea economică duce la prosperitate.

Când angajatorii și antreprenorii au succes, ei în mod indirect împart averea prin extinderea oportunităților și crearea de locuri de muncă pentru alții. Întreprinderile dau miliarde de dolari în scopuri caritabile în fiecare an, oferă beneficii de pensionare și de îngrijire a sănătății, oferă ajutor critic atunci când dezastrele lovesc și generează creșterea economică necesară în a sprijini guvernul.

Libertatea economică stimulează concurența sănătoasă, deci clienții au acces la cele mai bune produse pentru cele mai mici prețuri. Întreprinderile care doresc să rămână de succes inovează în mod constant și ne îmbunătățesc viețile, prin progresele tehnologice sau economiile de costuri.

Libertatea economică este, de asemenea, o forță stabilizatoare în întreaga lume. Persoanele care au un cuvânt de spus în viața lor personală și în întreprinderile lor doresc voci puternice în guvern. În ciuda beneficiilor economice, morale și globale ale întreprinderii libere, unii americani cred că guvernul ar trebui să aibă un rol mai puternic în economie, societate și în viața noastră.

Adevărul este că guvernul nu creează oportunitatea, egalitatea sau succesul – sectorul privat face asta. Dar acțiunile liderilor noștri pot dezlănțui sistemul liberei inițiative și pot permite sectorului privat să prospere – sau pot trage în jos libertatea economică, dăuna locurilor de muncă și creșterii economice.

Fără libera inițiativă propria mea companie, Amway, nu ar fi organizația de succes la nivel mondial care este în prezent.

Aceasta a început în urmă cu 54 ani,  într-un subsol, iar până acum Amway a ajutat mai mult de 3 milioane de oameni să-și înceapă propria afacere și încă 20.000 de angajați în întreaga lume, care să-i susțină pe acei antreprenori.

Libera inițiativă nu este perfectă, dar este cel mai bun sistem conceput vreodată. Când cetățenii sunt liberi să lucreze din greu pentru a reuși, ei contribuie la o economie puternică și dinamică.

Sursa:  Canada Free Press

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar