Singurul test de antreprenoriat de care vei avea vreodată nevoie

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Vrei să-ți iei soarta financiară în propriile mâini, să fii antreprenor? Cei care vor să afle dacă sunt pregătiți pentru această aventură o pot face răspunzând la întrebările testului de mai jos. Atenție însă, antreprenoriatul în sine este un test dificil. Dacă răspunzi ”da” la opt din cele zece întrebări, se poate spune că ești pregătit, conform Forbes.com. Dar dacă ai răspuns afirmativ la mai puține întrebări, nu ești încă gata, mai ai nevoie de experiență.

Iată cele zece întrebări:

1. Ești rezistent? Toți antreprenorii trebuie să fie pregătiți de călătorie, cu bune și rele. Ești în stare să mergi mai departe dupa un mare succes sau dezastru?

2. Știi să ceri ajutor? Nu cunoști totul. Trebuie să fii în stare să asculți și să evaluezi sfatul celor din jurul tău – unul dintre cele mai dificile lucruri pe care trebuie să le facă un antreprenor.

3. Poți face oamenii să te urmeze? Antreprenoriatul nu este un sport al singuraticilor, pentru a construi o afacere trebuie să știi să conduci.

4. Îți place să întâlnești oameni și să-ți creezi relații? Afacerile înseamnă oameni – afacerile se clădesc prin relațiile de încredere de lungă durată.

5. Îți place să vinzi? Dacă nu ai clienți, nu ai o afacere. O lungă perioadă de timp vei fi principalul ofițer de vânzări. Dacă nu-ți place să vinzi lucrează pentru alții.

6. Te descurci în mijlocul haosului schimbării? Fiecare zi este diferită, unele sunt foarte diferite. Singura constantă este schimbarea.

7. Poți trăi dintr-o compensație lunară variabilă? Nu obții un salariu constant ca la o slujbă. În unele luni e posibil să nu ai niciun ban pentru tine.

8. Ai o structură solidă pentru suportul personal? Vei avea nevoie de ea atunci când ai o zi proastă, vei avea nevoie de cineva care să te ridice și de cineva cu care să sărbătorești atunci când e bine.

9. Ești orientat către acțiune? Chiar și cu informații incomplete poți acționa chiar dacă deznodământul este incert? Antreprenorii pun mare preț pe acțiune.

10. Poți avea o slujbă adevărată și să muncești pentru altcineva? Dacă poți, fă-o, e mai ușor pe termen scurt să ai o carieră.

 

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar