SEC merge în instanţă pe tema licitatiei de preluare a Avon presupusă falsă

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

The Avon Products headquarters is seen in midtown Manhattan area of New YorkLiderul american în domeniul controlului acţiunilor a acuzat recent un bulgar că ar fi instrumentat zvonurile false ce au urcat fraudulos preţul acţiunilor Avon Products Inc şi al altor două companii prin licitaţii trucate de preluare.

SEC (Securities and Exchange Commission) l-a acţionat în judecată pe Nedko Nedev, 37 ani, din Bulgaria şi pe câţiva apărători corporatişti în tribunalul federal din Manhattan, după ce o firmă autointitulată PTG Capital Partners a oferit, pe 14 mai 2015, să achiziţioneze Avon pentru 18,75 dolari/acţiune, o supralicitare cu 181%. Acest lucru a determinat acţiunile companiei să scadă cu 20 de procente.

Se presupune că Nedev şi alţii au manipulat preţurile Avon, Rocky Mountain Chocolate Factory Inc şi Tower Group International Ltd prin completarea de oferte false pe baza de date publică Edgar a SEC şi prin emiterea de comunicate de presă false, ca şi prin tranzacţionarea pe poziţiile pe care le ocupaseră. SEC declară că Nedev a câştigat ilegal zeci de milioane de dolari.

Sursa: reuters.com

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar