Schema piramidala online de 600 de milioane de dolari, inchisa de autoritatile americane

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Autorităţile americane au închis de urgenţă o schemă Ponzi de 600 de milioane de dolari aflată în pragul prăbuşirii, potrivit unui comunicat de presă. Intervenţia de urgenţă dă o certitudine victimelor că îşi pot recupera cea mai mare parte a banilor depuşi.

Acuzaţiile de fraudă sunt aduse lui Paul Burks şi companiei sale Rex Venture Group care ar fi ridicat bani pe Internet de la peste un milion de clienţi din Statele Unite, dar şi din afara graniţelor acestora, prin intermediul site-ului ZeekRewards.com, începând din ianuarie 2011.

Potrivit acuzaţiilor, investitorilor li se promitea până la 50% zilnic din profitul net al companiei printr-un sistem de împărţire a banilor în care se acumulau puncte care puteau fi folosite la plăţi. În plus, site-ul dădea  falsa impresie că profiturile erau extrem de mari când de fapt plăţile către investitori nu aveau legătură cu profiturile nete ale companiei, ci cu banii depuşi de noi investitori într-o schemă Ponzi clasică.

Luna trecută ZeekRewards a atras de la investitori aproximativ 162 de milioane de dolari, plăţile fiind de 160 de milioane. În cazul în care mai mulţi clienţi ar fi preferat să îşi primească banii în loc să îi reinvestească pentru a atinge niveluri mai mari de recompensă, plăţile urmau să depăşească în curând veniturile ZeekRewards.

 

Iti place articolul? Da-i Share:

Comentarii (0)

  1. Marian

    Acum sa vedem ce vor spune “investitorii”???

  2. HOLBAN VALENTIN

    sint asigurat la AIG DE 8 ANI…cine ma poate informa daca sint semne de ….blocare….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar