Sapte moduri de a-ti mari cercul de prieteni si relatii

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

În această eră digitală, este mai ușor ca niciodată să interacționăm cu oamenii din întreaga lume, astfel încât să construiți o rețea solidă este la îndemâna dumneavoastră. Creșterea relațiilor de prietenie și construirea relațiilor este o strategie de marketing eficientă ca și costuri, care poate duce la oportunități de vânzare în numeroase moduri. Iată câteva recomandări oferite de Direct Selling Education Foundation:

1. Nu e suficient doar să participați la evenimente, fiți un participant activ! Decizia de a participa la ateliere de lucru și conferințe este un început bun pentru a cunoaște oameni noi în domeni. Dar ar trebui să extrageți cât mai mult din timpul petrecut acolo. Vorbiți, fiți de ajutor și implicați-vă. Stabiliți-vă un obiectiv referitor la cât de mulți oameni noi  veți întâlni la un eveniment și fiți consecvent. Cu cât practicați mai mult, cu atât mai ușor va deveni.

2. Nu intrați în discursul de vânzare. Când vă prezentați contactelor potențiale, spuneți numele, afacerea, precum și alte informații relevante. Nu “săriți” într-o reclamă comercială în speranța de a vinde atunci și acolo. Relația pe care doriți să o construiți trebuie să se bazeze pe interese și obiective comune. Păstrați discuția de vânzare pentru o întâlnire de follow-up sau apel telefonic.

3. Puneți întrebări bune. Când vorbiți cu oamenii care i-ați întâlnit, puneți întrebări aratând că sunteți interesat de ceea ce au de spus și că ascultați cu adevărat. Această strategie dusă la nivelul următor, prin a pune tipurile potrivite de întrebări, facilitează o conversație bună. De exemplu, “Care este rolul dvs. în afacere?” sau “Ce sperați să obțineți din această convenție, care să vă ajute în afacere?” sunt întrebări mai eficiente, în care oamenii vorbesc despre ei înșiși.

4. Urmărirea. Deci ați întâlnit mai multe contacte potențiale; acum ce urmează? Nu fiți relaxat cu privire la inițierea primul apel telefonic sau e-mail. Amintiți-i persoanei când v-ați întâlnit, menționând că a fost o plăcere și fixați o dată pentru a continua discuția începută mai devreme. În plus, nu așteptați mai mult de o zi sau două după întâlnirea cu persoana pentru a lua contactul. Faceți un obicei săptămânal din a întâlni oameni noi.

5. Îmbinați prezența dvs. online cu cea offline. Când întâlniți oameni la un eveniment de networking, asigurați-vă că le dați informațiile de care au nevoie pentru a vă găsi on-line (URL-ul site-ului dvs., Twitter, etc). Este, de asemenea, o idee bună să organizați întâlniri față-în-față cu unele dintre persoanele de contact din online. Prin integrarea rețelelor dvs., vă îmbunătățiți aceste relații și vă construiți afacerea.

6. Rugați-vă prietenii să vă prezinte. Când sunteți la o adunare socială sau un eveniment nu fiți timid în a le cere prietenilor să vă prezinte altor persoane. Și iarăși, stabiliți un obiectiv pentru cât de mulți oameni noi doriți să întâlniți.

7. Faceți ceva nou. Nu stați și așteptați să fiți invitat la o petrecere sau un eveniment. Faceți să se întâmple. Găsiți ceva nou care să vă capteze interesul sau ceva despre care nu aveți nici o idee. Odată ajunși acolo, distrați-vă, angajați-vă în conversații cu ceilalți și stați împreună cu persoane care vă plac.

Sursa: Direct Selling Education Foundation

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar