Sanatatea – noua miza a Google

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Știm cu toții că vom muri într-o zi. Dar nu știm prea multe despre modul în care Google intenționează să oprească asta, scrie CNN.

Marea știre tech a săptămânii trecute a fost de fapt din biotehnologie, dar numai pentru că Google a fost implicat. Gigantul a anunțat că a lansat Calico, o “nouă companie, care se va concentra asupra sănătății, în special cu privire la îmbătrânire și bolile asociate”.

CEO-ul Calico este fostul CEO al Genentech, Art Levinson, care va rămâne președinte al Genentech (plus director al societății-mamă Hoffmann-La Roche) și președinte al Apple. Poate vă aduceți aminte că Levinson, de asemenea, a făcut parte și din bord-ul Google, înainte de a pleca din cauza unor conflicte de interese, cu rolul său la Apple.

Dincolo de informațiile de mai sus, nici Google și nici Levinson nu mai spun nimic despre Calico. Companiile farmaceutice emit o speculație “Experiența lui Art în domeniul biotehnologiei și terapiei cancerului bazate pe gene ar însemna că va fi probabil concentrat pe identificarea semnalelor moleculare de îmbătrânire celulară și va căuta terapii intervenționale care vizează aceste obiective”.

Google Inc. va face investiția inițială în Calico și este de așteptat să se ridice la zeci de milioane de dolari. Calico este, aparent, prescurtarea pentru California Life Company, dar până acum nu există documentele de constituire disponibile public, nici în California, nici în Delaware.

Google ține foarte mult și la sănătatea angajaților săi.  Astfel, a angajat și maeștri Zen, care predau lecții de concentrare și relaxare a minții. Angajații companiei învață să-și elibereze și calmeze gândurile prin voință proprie și exerciții de respirație.

Care sunt rezultatele acestei tehnici de concentrare a atenției pe inspir și expir? Permite calmarea minții într-o criză pentru concentrarea pe activitate, creează condițiile de auto-cunoaștere și stăpânire de sine și, în plus, se creează condiții pentru empatie și compasiune. Ceea ce îi diferențiază pe cei mai buni jucători de tenis din lume este capacitatea lor de a-și odihni mintea și corpul între seturi. Pauzele de respiro de 10 până la 15 de secunde dintre seturi în care se pot odihni sunt mijlocul prin care se pot menține performanțele de vârf.

Dacă vă imaginați mintea ca fiind un fluture care stă pe o floare (respirația dvs.) și repetați exercițiul vă veți simți mai calmi și relaxați.

În cartea “Search inside yourself”, maestrul Chade-Meng Tan, angajatul cu numărul 107 al Google descrie pe larg tehnicile Zen de controlare a respirației și minții. Aflați mai multe vizionând un material realizat de CNBS

Surse: CNN Money

CNBC

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar