Rusia înlătură embargo-ul pentru suplimentele alimentare

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...

Russia-food-ban-amended-Dietary-supplements-excluded_strict_xxlGuvernul a depus decretul pentru modificarea legii embargo-ului impus la începutul lunii asupra alimentelor, aplicabil produselor importate din UE, SUA, Australia, Canada și Norvegia.

Printre modificări se numără atât ridicarea embargo-ului de un an asupra produselor lactate fără lactoză, cât și asupra suplimentelor alimentare cuprinse în categoria “mâncare sau produse finite”.

Piața internă rusească a suplimentelor alimentare a fost evaluată la 1,68 miliarde de euro în 2013, cu previziuni de creștere până la 1,92 miliarde în 2014. Compania Amway a avut cea mai mare cotă de piață în 2013, reprezentând 6% din vânzările totale. Aceasta a fost urmată îndeapoape de alte 2 companii rusești, Pharmstandart și Evalar.

Euromonitor a declarat Nutrilite, Linex, Vitrum și Complivit ca fiind mărcile cele mai puternice în 2013, în ceea ce privește vânzarea vitaminelor.

PMR Research a indicat că două treimi din piața rusească de suplimente alimentare este deținută de producătorii locali. Totuși, la categoria suplimentelor pentru sistemul imunitar, companiile străine dețin supremația ca încasări din vânzări, dar nu ca și volume.

Sursa: Nutraingredients

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar