Romeo Crețu: Trofeul care m-a amuțit

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...

RomeoCretuLa NM Forum ediția a patra am primit un trofeu. „Special Trophy – Best Mentor”. Este singurul trofeu pe care l-am primit în cei peste 20 de ani de experiență în training, public speaking, coaching și terapie. Nu mă așteptam. De fapt, nu că nu mă așteptam; nici măcar nu mi-a trecut prin minte că aș putea primi un trofeu. De aceea nu am putut spune nimic pe scenă atunci când Cătălina mi-a înmânat trofeul. Și nici când Nicu mi-a strâns mâna și m-a felicitat (a vrut omul să îmi dea microfonul să spun ceva, dar nu a avut cu cine). Eram prea surprins și într-o uimire continuă.

Acasă m-am uitat la trofeu îndelung. L-am pus pe masă în sufragerie și m-am uitat la el. Vedeam că scrie Romeo Crețu pe el, dar parcă era vorba despre alt Romeo Crețu. Nu îmi venea să cred  că am primit un trofeu. Îmi bântuia o singură întrebare în minte: ce am făcut atât de deosebit de am primit unul dintre cele trei trofee acordate anul acesta la finalul forumului?

I-am scris un sms Cristinei că nu îmi vine să cred. Și Cristina îmi scrie: „Îl meriți. E al tău. Și e oferit din tot sufletul. O să îți dau și motivația scrisă. Poate ai nevoie să o citești de mai multe ori. ?”

Și vine de la Cristina și motivația acordării trofeului:

„Trofeul special – Best Mentor este oferit lui ROMEO CREȚU, pentru modelul autentic de mentor pe care îl oferă. Avându-l alături de la prima ediție, echipa NM Forum a avut și are bucuria unui sprijin experimentat și de încredere. Trofeul este oferit în semn de recunoaștere a aportului său în proiectul Network Marketing Forum și a activității sale de Dezvoltator de Oameni, în general, de care România are atâta nevoie.”

(Acum, când scriu acest articol la 2 zile de la NM Forum, îmi dau seama că această motivație a fost citită în sală de Nicu Dobreanu înainte de a-mi oferi premiul, dar am uitat. Atât am fost de surprins după ce mi-am auzit numele încât nu am mai ținut minte ce s-a spus.)

Și citind motivația acordării trofeului mi-am adus aminte.

Mi-am adus aminte de momentele în care Cristina îmi povestea cum vrea să facă fRomeoCretu1iecare ediție de NM Forum astfel încât să aibă relevanță pentru piața de MLM din România.

Și mi-au revenit în minte momentele în care mă suna sau îmi scria Cristina să mă întrebe cum să facă anumite lucruri astfel încât să fie bine și toată lumea să fie mulțumită.

Am rememorat momentele în care Cristina îmi povestea entuziasmată despre ideile pe care vrea să le pună în practică astfel încât totul să iasă bine.

Și am revăzut clipele în care Cristina venea la mine la birou să îmi spună că nu mai poate, că nu îi e clar cum să facă să fie bine, că nu știe cum ar merita făcute anumite lucruri.

Mi-am reamintit lungile discuții telefonice referitoare la detalii de organizare.

Și mi-au venit în minte momentele în care discutam cu Cristina despre ce teme să fie propuse liderilor care vor susține discursuri.

Toate acestea le-am revăzut și le revăd acum, când scriu acest articol.

Și ce revăd cel mai clar în toată această poveste este determinarea pe care a avut-o Cristina de a organiza un astfel de eveniment și la noi în România. O determinare ce a ajutat-o să meargă mai departe, să își împlinească un vis al ei. Pentru că da, Cristina crede că toate afacerile de network marketing din România pot avea un eveniment comun al lor. Adică NM Forum.

Recunosc, la început nu am crezut în această idee. Văzusem prea multe orgolii în timpul cursurilor susținute în cei peste 20 de ani în companiile românești. Și văzusem uneori aceste orgolii și în afacerea MLM în care am activat câțiva ani la rând. Dar m-a convins Cristina! Eu nu am vrut neapărat să fac parte din acest proiect, dar m-a convins. Cum? Prin dedicare, determinare, dorința de a face bine ceea ce face și multă, multă, multă dăruire.

Acum știu de ce am primit acest trofeu! Pentru că fac parte dintr-un proiect fain, care a crescut frumos de la ediție la ediție. Și pentru că, prin Cristina, am contribuit și eu un pic la dezvoltarea lui. Și pentru că m-a convins Cristina să fiu parte din acest proiect în continuare, chiar dacă în prezent nu activez în nicio rețea de network marketing (încă). ?

De ce?

Pentru că este vorba despre oameni. Pentru că dincolo de produse și servicii, dincolo de monede și călătorii, este vorba despre oameni. Și oamenii îmi sunt dragi. De aceea rămân să ajut în acest proiect, să ofer suport și sprijin. Pentru că are legătură cu misiunea mea în viață.

Nu am nevoie de trofee. Am deja unul. Ce contează pentru mine e să ofer suport oamenilor din network marketing și din alte tipuri de afaceri să își descopere propria lor măreție. Și pentru aceasta spun din toată inima un mare

MULȚUMESC CRISTINA!

Autor: Romeo Crețu, dezvoltator de oameni (trainer, coach, maestru Reiki, psihoterapeut si autor)

Iti place articolul? Da-i Share:

Comentarii (2)

  1. Dorel D

    Romeo, esti frumos, Omule!

    Pur si simplu.

    Si ma bucur!

  2. Felicitari, Romeo! Felicitari, Cristina! Ce echipa faina faceti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar