Robert Kiyosaki: Puterea eroilor

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...

Într-un articol recent postat pe blogul său, Robert Kiyosaki ne mai dezvăluie încă un “secret” pentru a reuși:  eroii personali.

Pornind de la eroii copilăriei sale, niște jucători de baseball, Kiyosaki subliniază că: În jocurile copilăriei, îi imitam și mă comportam adesea ca ei.  Ca adulți, de multe ori ne pierdem capacitatea de a pretinde sau chiar de a visa, dar adevărul este că imitarea eroilor noștri este una din cele mai bune modalități prin care învățăm. Când creștem, ne pierdem sau ne uităm eroii și asta e în dezavantajul nostru.

Odată cu trecerea timpului, jucătorii de baseball preferați ai lui Kiyosaki s-au schimbat în jucători de golf.  Dacă vă întrabați cine sunt eroii săi în materie de afaceri și de investiții, aflați că aceștia sunt: Donald Trump, Warren Buffett, Steve Jobs, Peter Lynch, George Soros și Jim Rogers. “Știu statisticile lor la fel cum știam statisticile jucătorilor mei favoriți de baseball când eram copil. Urmăresc investițiile lor și modul în care își construiesc afacerile lor. Am citit tot ce pot despre ei și de ei. Vreau să imit modul în care aceștia investesc și negociază ofertele.  Așa cum nu am fost eu când țineam bâta de baseball în copilărie, la fel când investesc în piață sau negociez o afacere, acționez subconștient cu bravada lui Trump. Când analizez o tendință, mă uit la ea ca și cum aș fi Warren Buffett. Prin a avea eroi, atingem o sursă extraordinară de geniu-nativ și îl facem al nostru.” – scrie omul de afaceri.

Iată și recomandarea acestuia pornind de la puterea emulației:

Una dintre frazele cele mai puternice din istoria omenirii este: “Dacă ei pot face acest lucru, și eu pot!”

Mai degrabă decât să creadă că ceva e prea greu de realizat, cel bogat înțelege că este important să-i găsească pe cei care fac acel lucru să pară ușor și să urmeze exemplul lor. Bogații au eroi, pe care îi imită. Lucrul amuzant este, că atunci când faci asta, vei deveni de multe ori eroul altcuiva în timpul acestui proces. Aceasta este puterea emulației. (…)

Fiecare generație are eroii săi.  Important este nu cine sunt aceștia, ci ce fac. Și dacă ei o pot face, și tu poți. În cele din urmă, îți vei găsi stilul propriu, dar nimeni nu pornește învățat. Vestea bună este că poți și vei ajunge acolo unde vrei să fii. Cu toții avem însă nevoie de un pic de ajutor și de speranță, de-a lungul drumului.

Sursa: RichDad.com

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar