Robert Kiyosaki: Daca vreti sa fiti bogati, alegeti-va cu grija prietenii

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

La începutul ascensiunii financiare, alegeți-vă prietenii cu grijă, întrucât cei săraci nu vă pot ajuta în această “călătorie”, neavând ce să vă învețe în materie de bani, ne sfătuiește Robert Kiyosaki, într-un articol în care vorbește despre puterea asocierii.

O veche zicală spune că “cine se aseamănă se adună”, așa că dacă vreți să ajungeți bogat, explică acesta, va trebui să vă împrieteniți cu oamenii potriviți. Oricum, prieteniile nu vor mai fi ca înainte, căci vă va fi mult mai greu să fiți împreună cu oamenii care resping banii, afacerile și investițiile; este doar o problemă de obiective diferite în viață.

Următoarele sfaturi ale celebrului om de afaceri vă vor ajuta cu siguranță să fiți mai selectivi:

Alegeți-vă prietenii în funcție de ceea ce vă pot învăța

Alegeți-vă prieteni din ambele categorii, atât bogați cât și săraci, cât timp aveți ceva de învățat de la ei: de la cei bogați veți învăța multe despre cum se fac și cum se păstrază banii, căci le place să discute acest subiect, iar de la cei săraci puteți învăța lucruri legate de spiritualitate etc. La sfârșitul zilei, când trageți linie, cunoștințele dobândite de la prieteni trebuie să fie prețioase.

Nu vă împrieteniți cu oamenii fricoși

Mulți oameni vor încerca să vă convingă să nu faceți o afacere, pentru că este prea riscantă. Nu vă lăsați influențați de oamenii săraci sau fricoși, pentru a nu prelua din temerile lor. Ei sunt „ucigașii” motivației căci vă vor spune mereu ce este în neregulă cu ideea voastră de afaceri sau investiția. Viața e prea scurtă ca să o petreceți alături de oameni care să vă schimbe starea de spirit în rău sau care nu vă ajută să avansați. Trebuie să vă bazați pe informații privilegiate legale ca să fiți bogați și cu cât aflați mai repede, cu atât mai bine. Dar nu veți auzi informațiile valoroase economic de la prietenii săraci.

Așa că faceți lucrurile iteligent din punct de vedere financiar și împrieteniți-vă cu oamenii bogați și care au informații bune de împărtășit!

Sursa: Rich Dad

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar