Richard DeVos, cofondatorul Amway, a încetat din viață

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

DeVosRichard DeVos, cofondatorul Amway, a încetat din viață joi, 6 septembrie, la vârsta de 92 de ani. Anunțul a fost făcut de nepotul său, care a menționat că decesul a survenit din cauza unor complicații în urma unei infecții.

DeVos a fost, alături de Van Andel, unul din pionierii industriei de multilevel marketing. În 1959, Rich DeVos a înfiinţat Amway Corp. împreună cu prietenul său din copilărie şi partenerul de afaceri Jay Van Andel. Compania Amway fondată de cei doi este astăzi un colos în domeniu, cifrele raportate pentru anul trecut fiind vânzări de 8,6 miliarde de dolari și o rețea de 3 milioane de distribuitori în peste 80 de țări. Richard DeVos a fost președintele Amway din 1959 până în 1993. În prezent, președintele companiei este fiul său, Doug DeVos.

Richard DeVos a deţinut de asemenea un număr de francize de echipamente sportive profesionale, inclusiv Orlando Magic din NBA. În calitate de bun orator, a vorbit în faţa a sute de mii de oameni din lume. După transplantul de inimă din 1997 a devenit preşedintele Biroului Purtătorilor de Cuvânt a Reţelei Unite pentru Donarea de Organe.

Familia DeVos are o avere de 5,5 miliarde de dolari, potrivit listei Forbes a celor mai bogați oameni.

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar