Richard Branson: Urmeaza-ti visul!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Cu mult înainte ca Richard Branson să lanseze o companie de înregistrări, una de telefonie mobilă, una aeriană sau oricare alta dintre celelalte 400 companii create de el, a renunțat la școală ca să înceapă o revistă, scrie Inc.com.

Ca mulți dintre antreprenori, nu am vrut să fiu om de afaceri, mărturisește Branson. Am fost un om tânăr care a vrut să dea glas generației sale împotriva războiului din Vietnam și așa a apărut revista pentru tineri “Student”.

Desigur, nu aveam nici un ban. Așa că am lucrat din cămin, sunând la Coca-Cola, Pepsi și la Banca National Westminster, “jonglând“ cu ei pentru a-i convinge să cumpere publicitate. N-aveam nici o idee despre ceea ce făceam, dar cumva entuziasmul meu a reușit să-mi aducă 6.000 de dolari din publicitate, suficient pentru a imprima 50.000 de exemplare. I-am scris o notă directorului meu, “Am plecat, dar vă mulțumesc foarte mult!”, am părăsit școala și am lansat revista.

Câțiva oameni au încercat să mă convingă să mă răzgândesc. Tatăl meu a fost primul, ar fi fost un tată iresponsabil dacă nu ar fi încercat – își continuă Branson povestea, explicând că în cele din urmă tatăl său a fost de acord să-l lase să-și urmeze visul: Uite, tu la 15 ani știi ce vrei. Eu la 21 încă nu știam. Fă-o și dacă nu reușești te ajut să te întorci la școală.

Dacă aveți o idee bună, 99% din oameni vă vor spune de ce nu e bună sau cum a fost făcută înainte de altcineva… Trebuie să continuați! – recomandă excentricul om de afaceri britanic. Dacă nu reușiți, adunați-vă și încercați altceva. Dacă aveți suficientă determinare, veți reuși mai mult ca sigur, datorită a tot ceea ce ați învățat atunci când ați dat greș.

Sursa: Inc.com

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar