Rain susține reabilitarea Castelului Stubenberg din Săcueni

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Castelul StubenbergRain Internațional se implică în proiecte sociale și în Europa. Prima acțiune de acest fel va avea loc în România.

Dacă până acum fundația sa, Seeds For Change, și-a făcut simțită prezența în alte regiuni ale lumii, în special din Africa, o parte din profitul companiei Rain Internațional se va întoarce prin acțiuni de responsabilitate socială desfășurate în Europa, principala piață a companiei. Rain Internațional a ales în acest scop colaborarea cu Fundația Sf. Francisc, care desfășoară o activitate susținută începând din 1993 în beneficiul copiilor defavorizați.

MLM News a stat de vorbă despre acest subiect cu Paul Istoc, Director regional pentru Sud-Estul Europei în Rain Internațional.

MLM News: De ce responsabilitate socială?

Paul Istoc: Responsabilitatea Socială a fost un lucru care m-a fascinat încă din anii studenției, un lucru în care în care am crezut, motiv pentru care am lucrat o perioadă, oferind consultanță în CSR management pe piața din România. Schimbul de generații este în plină desfășurarea și în sectorul de Network Marketing. După generația Baby boomerilor a venit timpul generațiilor X, Y, Z, iar aceste generații au un lucru care îi caracterizează când vine vorba de criteriile pe baza cărora apreciază o companie: ”Responsabilitatea” este un ”must to have”, pentru ei este dovada că ești o companie modernă care se respecta și dorește să aibă nu doar un impact economic, ci și social asupra părților implicate.

MLM News: Și cum se diferențiază Rain în acest sens?

Paul Istoc: Multe companii au programe filantropice ori sponsorizări sportive, pe care le împachetează ca programe de responsabilitate socială, dar Rain are responsabilitatea socială încorporată în ADN-ul companiei, în procesele de management, în filozofia companiei pe care noi o numim ”Social Commerce”.

Din prima zi de activitate pentru fiecare distribuitor care s-a alăturat companiei, Rain a plantat un arbore, atingând un total de peste 300.000 de copaci plantați în 7 ani, arătând astfel angajamentul nostru pentru prezentul și viitorul ecosistemului nostru.

Rain nu doar vorbește de ”Social Commerce”, la noi această practică există și funcționează. Din fiecare produs comercializat de către distribuitorii noștri, Rain donează fundației noastre S4CF, adică Seeds for Change Foundation (Semințe Pentru Schimbare), 25 de cenți pentru finanțarea programelor sociale. În anii precedenți am desfășurat programe sociale în Mexic, unde am participat la construirea unei școli, avem un parteneriat foarte productiv cu Musana, o organizație prin intermediul căreia ajutăm doamnele din Uganda, creând locuri de muncă prin comercializarea bijuteriilor fabricate de Musana, ajutăm copii aflați în dificultate oferindu-le suplimente nutritive, servicii medicale și suport în educarea acestora.

MLM News: Spuneți-ne despre proiectele sociale ale companiei Rain în Europa și în special în România.

Paul Istoc: Cum Europa este cea mai mare piață în cadrul companiei Rain, credem că a sosit momentulPaul_Istoc pentru a crea un impact social și aici. Am crescut datorită exploziei avute pe piețele din Europa și dorim să dăm o parte înapoi, prin aceste proiecte.

Am ales un partener strategic de încredere cu un renume European. Nu a fost ușor, pentru că sunt multe fundații cu proiecte serioase în Europa, dar cred că am reușit să facem alegerea cea mai bună și să aducem următorul proiect S4CF în România.

Următorul proiect S4CF se va desfășura în România în cooperare cu Fundația Sf. Francisc din Deva, fundație condusă de către călugărului franciscan Csaba Böjte, care în 2011 a primit, împreună cu Smaranda Enache, Premiul Cetățeanului European (Civi Europaeo Praemium) de la Parlamentul European.

În primă fază, Rain va participa împreună cu distribuitorii și angajații companiei la reabilitarea Centrului de zi din Săcueni (Jud. Bihor), mai multe detalii urmând să fie făcute publice la evenimentul Ascend Rain Europe care se va desfășura în Praga între 25-28 Octombrie 2018.

Vezi alte detalii pe această temă și imagini video, oferite de directorul general pe Europa al Rain Internațional, Aaron Palmer

Centrul la reabilitarea căruia va contribui Rain Internațional este o veche construcție medievală dată în concesiune Fundației Sf. Francisc. Este vorba despre Castelul Stubenberg din Săcueni, construit în 1460, la ordinul lui Matei Corvin, pe ruinele unei mai vechi construcții medievale.

Iti place articolul? Da-i Share:

Comentariu (1)

  1. Foarte bine, aceste monumente trebuiesc reabilitate. Reprezintă comorile țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar