Proiect de lege împotriva schemelor piramidale, în SUA

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Proiect de lege împotriva schemelor piramidale, în SUAUn proiect de lege, denumită H.R. 3409, a fost prezentată în Camera Reprezentanților din SUA, în iulie anul curent, împotriva schemelor piramidale. Proiectul prevede înăsprirea regulilor pentru companiile de vânzări directe și pedepsirea celor care profită de modelul de afaceri al companiilor de vânzări directe. În timp ce direct sellingul este complet legal și standardizat cu reguli specifice, schema piramidală este ilegală în principal pentru că își bazează compensațiile pe recrutare.

Proiectul de lege are ca scop „modificarea Legii Comisiei Federale Comerciale pentru a putea fi posibilă interzicerea schemelor piramidale promoționale și de a se asigura că recompensarea nu se bazează pe recrutarea participanților într-un plan sau o operațiune, ci pe vânzările către indivizi care folosesc și consumă produsele sau serviciile comercializate, și pentru alte scopuri.”

Direct sellingul a devenit unul dintre cele mai populare moduri de a face bani fără să fie nevoie să calci vreodată într-un birou. Potrivit Asociației Americane a Companiilor de Direct Selling, un număr record, de 20,5 milioane de oameni, au fost implicați în direct selling în SUA, în 2016. Direct sellingul este o metodă de comercializare a produselor și serviciilor direct către consumatori de acasă sau de pe teren, din locații permanente de retail. În majoritatea cazurilor, compania va solicita vânzătorului să achiziționeze un „kit de start” care conține materiale de training.

Cum să te protejezi împotriva schemelor piramidale

Când vă gândiți să deveniți parte din industria de direct selling, Asociația Companiilor Americane de Direct Selling vă pune la dispoziție următoarea listă de cerințe pentru a verifica legitimitatea companiei. Compania trebuie să:
• „Furnizeze informații exacte despre companie, produsele sale și la ce să se aștepte cineva care dorește să devină vânzător de produse și servicii ale companiei.
• Să încaseze o taxă nominală pentru kitul de start – costul mediu al kitului de start-up este 99 dolari și include de obicei mostre, cataloage, formulare de comandă și alte instrumente care îl ajută pe vânzător să înceapă vânzările.
• Își bazeze recompensările, în principal, pe vânzarea de produse și servicii utilizatorului final. Recompensările pot fi generate fie prin vânzări proprii, fie prin vânzările celor pe care i-ai recrutat.”
• Fie circumspecte în cazul promisiunilor de îmbogățire cu efort minim sau deloc.
• Se îndepărteze de programe care îți solicită să investești sute sau chiar mii de dolari în cărți, dvd-uri sau un inventar mare de produse de profil chiar de la bun început.
• Dacă sursa primară a venitului promis necesită ca tu să recrutezi un număr mare de oameni sub tine, mai degrabă decât să vinzi produse, atunci cel mai probabil programul este o schemă piramidală.

Vezi aici textul propunerii legislative H.R. 3409

Dacă vrei să afli mai multe despre cum să te protejezi împotriva schemelor piramidale, citește și “Să înțelegem escrocheriile piramidale“.

Sursa: Direct Selling Association and Congress.gov

Articol preluat și tradus integral de pe wnht.com.

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar