Profesorul de MLM

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

În bătălia dintre investitorii care au făcut pariuri cu privire la acțiunile Herbalife, ambele părți – inclusiv firmele conduse de miliardarii Bill Ackman și George Soros – au consultat un profesor de la un colegiu din New Jersey și i-au studiat cercetările, scrie Reuters. De zeci de ani, William Keep, decanul Facultății de Afaceri de la Colegiul din New Jersey, a urmărit o specialitate de marketing mai puțin cunoscută, afacerile de multilevel marketing sau MLM. Dar, ca un nou consilier pentru unii dintre cei mai mari jucători de pe Wall Street, Keep a fost brusc aruncat în lumina reflectoarelor.

Keep a fost deseori numit și ca martor expert în cazul în care guvernul, inclusiv Comisia Federală pentru Comerț, a investigat scheme piramidale. Și datorită cunoștințelor sale de specialitate a fost frecvent prezentat și în mass-media.

În decembrie, Ackman a plasat un pariu de 1 miliard de dolari pe termen scurt împotriva Herbalife, citând din cercetările profesorului. De atunci, Soros a cumpărat un pachet mare de acțiuni ale companiei, în timp ce firma sa căuta prin cercetările și perspectivele personale ale lui Keep. Totuși, Keep insistă că el a rămas neutru. “Cum agenda mea are de a face cu MLM și scheme piramidale, acest spectacol este o distragere a atenției”, a spus el despre atenția primită din partea investitorilor și a mass-mediei. Într-un interviu oferit agenției Reuters, Keep a declarat că le spune clar investitorilor că nu face sugestii de investiții și că în urma discuțiilor cu aceștia nu le poate anticipa acțiunile.

Cu toate acestea, investitorii îl caută. Keep a fost invitat ca vorbitor la câteva evenimente ale fondurilor de investiții și în vara aceasta a ajuns la birourile familiei Soros. Asta deoarece, spune profesorul, echipa care se ocupă de investiiile Soros a vrut să știe cum crede el că se va desfășura lupta pentru Herbalife. Reuters nu a aflat ce le-a spus Keep membrilor echipei Soros. Doar că aceștia aveau o întrebare arzătoare: dacă se vor lua măsuri împotriva companiei Herbalife – acțiune pe care se bazează Ackman în pariul pus pe prăbușirea acțiunilor companiei. Ce crede profesorul? Va fi un proces lung și costisitor.

De luni de zile, bătălia pentru viitorul companiei Herbalife a fascinat Wall Street-ul, având în vedere numărul de investitori de profil înalt care s-au aliat la pariuri împotriva lui Ackman.

Până în prezent, Ackman și compania sa de 11 miliarde de dolari, Pershing Square, au fost pierdut în acest concurs al miliardarilor de pe Wall Street, cu acțiuni Herbalife în creștere cu 83% în acest an. Pershing Square a înregistrat cel puțin 300 de milioane de dolari pierderi cu această investiție.

De curând, în războiul acţiunilor Herbalife a intrat un alt investitor cu state vechi pe Wall Street, este vorba de William Stiritz care a cumpărat, în nume propriu, 5% din companie în schimbul a 322 de milioane de dolari. Investind de partea lui Icahn şi Soros, i-a făcut viaţa şi mai grea lui Ackman. Culmea, numele lui Stiriz este strâns legat de doi producători de bunuri de larg consum (Energizer Holdings şi Church&Dwight) pe care Ackman i-a dat drept exemplu de business-uri cu creşteri sănătoase, în opoziţie cu modelul Herbalife: investitorul a fondat Energizer Holdings şi a cumpărat 5% din Church&Dwight. – scrie Adevarul, într-un articol dedicat acestei confruntări a greilor de pe Wall Street în jurul companiei Herbalife, război numit sugestiv Kill Bill. (Citește aici articolul din Adevarul)

Sursa:   Reuters

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar