Președintele Oriflame, Magnus Brännström, vorbește despre experiența sa în Rusia

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

neworiflamerrrPreședintele companiei Oriflame, Magnus Brännström, a acordat un interviu pentru ziarul The Moscow Times, în care vorbește despre experiența sa în Rusia atât ca director al companiei Oriflame, dar și înainte de a ocupa această funcție.

Rusia a fost o piatră de temelie în cariera lui Magnus Brännström, care l-a învățat multe lecții pe care le-a luat cu el. Când Magnus Brännström avea 12 ani, el și familia sa, suprimându-şi temerile, au trecut de partea cealaltă a Cortinei de Fier pentru o vacanță în Uniunea Sovietică, cu avertismentele prietenilor răsunându-le în urechi: “N-o să vă mai întoarceţi niciodată, veţi sfârși în Siberia!”.

În Rusia se spune că “dacă nu rişti nimic, nu vei bea niciodată șampanie.  Sau că niciodată nu vei ajunge să săruţi femei frumoase; şi eu cred asta”, a spus Brännström. “Această țară îi răsplăteşte din plin pe cei care-şi  asumă riscuri”, mai susţine Brännström. După excursia-pionierat din adolescenţă în Uniunea Sovietică, a intrat în armata suedeză. Mai târziu, a luat decizia de a învăța limba rusă și de a studia istoria țării, a lucrat ca ghid turistic în ultimii ani ai statului comunist, mergând la Leningrad cu suedezii care “în mare, voiau să se îmbete”. De asemenea, a făcut parte şi din echipa inițială de management al Grand Hotel din Sankt Petersburg.

Să încerci să faci afaceri în anarhia anilor ’90, a însemnat pentru Brännström să navigheze prin birocrație, legi contradictorii și să se confrunte cu un proprietar care în loc să negocieze chiria, îi bloca uşa biroului.

El a devenit directorul regional al companiei Oriflame pentru Rusia și CIS, Ţările Baltice și Asia. Experiența i-a prins bine, căci la 39 de ani a fost numit director executiv al întregii companii. Devenind director regional al companiei suedeze Oriflame, previziunea prietenilor familiei Brännström “cu privire la sfârşitul lui în Siberia a devenit o realitate – cu o mică diferență: nu a fost exilat acolo, ci a optat pentru cucerirea sa, împreună cu alte regiuni ale țării”.

Rusia este o țară cu femei puternice, spune Brännström. Acest lucru a ajutat Oriflame să ajungă numărul unu pe piață, și se așteaptă ca vânzările să crească și mai mult când compania va deschide o noua fabrică în regiunea orașului Noginsk, toamna viitoare (în regiunea Moscovei). Mii de femei din Rusia, precum și câţiva bărbaţi s-au alăturat, în calitate de consultanți în frumuseţe, ajutând la o mai bună penetrare a pieţei. Un magazin online recent lansat face, de asemenea, din Oriflame un vânzător direct de cosmetice redutabil.

Sursa: The Moscow Times

­­­­

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar