Predicții despre metodele de plată utilizate în 2014

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

metode de plataVă recomandăm câteva predicții depre metodele de plată utilizate în 2014, făcute de un specialist Euromonitor pe blogul platformei. Dacă ar fi să sintetizăm într-o frază, articolul subliniază câteva tendințe generale, printre care introducerea aplicațiilor de plăți pe mobil, redeschiderea consumatorilor spre credite prin utilizarea cardurilor de debit.

Predicția 1: Convergența cardurilor de loialitate cu plățile mobile

Portofelele mobile nu au reușit să iasă pe piață ca urmare a unei combinații de factori, inclusiv temerile consumatorilor privind confidențialitatea și securitatea, o bază neinformată de consumatori, absența infrastructurii necesare și confortul dat deja de metodele de plată existente. În scopul de a încuraja o adoptare mai largă și pentru a asigura utilizarea la scară mare, jucătorii de plăți mobile trebuie să ofere o valoare adăugată, care ar putea veni în mai multe forme, inclusiv economii monetare, securitate îmbunătățită, ușurință în utilizare sau loialitate crescută.

Predicția 2: Băncile vor adăuga funcționalitatea de plată aplicațiilor mobile

Multe bănci oferă aplicații de mobile banking care dispun de o gamă largă de servicii de bază, inclusiv capacitatea de a verifica soldurile, vizualiza istoricul tranzacțional și transfer de bani între conturi. Consumatorii și-au arătat dorința clară de a utiliza aplicațiile de telefonie mobilă pentru a executa anumite sarcini financiare în cazul în care este ușor de utilizat și adaugă valoare vieții lor. În plus, aceste aplicații mobile vor cimenta relația unui consumator cu o anumită bancă de retail prin utilizarea tuturor produselor băncii.

Predicția 3: Continuarea evoluției terminalelor POS

Industria de plăți intră într-o nouă dimensiune în ce privește terminalul POS, una dintre cele mai mari evoluții în acest domeniu fiind apariția cloud computing. Încet, industria plăților trece de la casele de marcat greoaie de odinioară la o abordare mai raționalizată, care implică probabil doar o tabletă care funcționează pe o platforma cloud-based. Apariția cloud computing a dat naștere posibilității unui sistem POS de a putea fi utilizat și accesat direct de pe Internet folosind orice tip de browser. Sistemele POS cloud-based sunt diferite de sistemele POS tradiționale, în mare parte deoarece datele utilizatorului, inclusiv vânzările și numerele de inventar, nu sunt stocate la nivel local, ci într-un server de la distanță.

Predicția 4: Consumatorii mai deschiși la cardurile de credit din nou

Redresarea economiei mondiale după criza financiară din 2007 și 2008 a determinat unii consumatori să-și schimbe obiceiurile de plată. În timp ce unii consumatori rămân cumpătați și prudenți cu cheltuielile lor, alții, care au continuat să-și crească veniturile, se simt mai confortabil din nou, bazându-se pe cardurile de credit pentru a ajuta la gestionarea achizițiilor importante și chiar a cheltuielilor lunare. Cardurile de credit au fost înlocuite cu carduri de debit în anul 2010, când consumatorii au devenit tot mai conștienți de obligațiile lor, acestea devenind un mijloc atractiv de gestionare a cheltuielilor.

Predicția 5: Avansarea la sisteme de călătorii mixte va crește categoria Pre-Paid

Modernizarea sistemelor de transport și punerea în aplicare a unui sistem de tichetare pre-paid pe bază de carduri a amplificat categoria de servicii pre-plătite în mai multe piețe. În efortul de a reduce costurile cu forța de muncă și de a scădea rolul agenției în gestionarea operațiunilor de tarifare, sistemele de tranzit încheie parteneriate cu procesoare de plată și bănci pentru a colecta tarifele. Sistemele publice de tranzit sunt partenere cu sisteme internaționale pentru a transforma plata tradițională în buclă închisă într-o rețea cu buclă deschisă pentru a îmbunătăți nu numai oferta de consum, ci și pentru a stabili un nou flux de venituri, din plăți efectuate contactless.

Citește articolul pe larg pe Euromonitor

Foto: mykidsadventure.com

 

 

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar