Incont.ro: Piramida bogaților la nivel mondial. Doar 0,7% din populație controlează 41% din totalul banilor

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

rich-poor-pyramidPe mlm-iști și pe cei care l-au citit pe Kiyosaki acest articol referitor la discrepanțele în ceea ce privește distribuția banilor nu îi surprinde deloc. Dar hai să vedem ce mai spun statisticile.

Aproape jumătate din populația globului (3,2 miliarde oameni –  mai mult decât populația Europei, Africii, Americii de Nord, Americii de Sud și a Oceaniei reunite) deține 3% din averea totală – baza piramidei, scrie Incont.ro.  În varf, un procent de numai 0,7% (32 milioane persoane, aproximativ populația Afghanistanului) controleaza 41% din totalul banilor.

În SUA există cei mai mulți milionari, 42% din totalul oamenilor cu averi mai mari de 1 milion de dolari ( 11.427.078 persoane). Pe doi, dar la mare distanță se află Japonia, cu 8%.

Clasamentul miliardarilor este condus tot de Statele Unite –  326 de cetățeni americani sunt miliardari. Urmeaza Rusia cu 112 și China cu 104.

Romania are un singur miliardar și 9.449 de milionari.

În 2013, locuitorii Elveției au fost desemnați cei mai bogați oameni de pe Pământ, aceștia fiind urmați de australieni și norvegieni. La polul opus se află cetățenii africani din Malawi.

Vezi mai mult pe Incont.ro

Foto: consciouslifenews.com

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar