Piața europeana, pe primul loc in domeniul produselor de ingrijire personala

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Piața europeană a produselor de îngrijire personală continuă să crească în mod constant, în ciuda unui climat economic slab, potrivit Cosmetics Europe, Asociația producătorilor de profil. Președintele Cosmetics Europe, Fabio Franchina, s-a adresat Adunării Generale a asociației săptămâna trecută, raportând că piața a crescut cu 0,8 la sută în 2012, la un total de 72 de miliarde de euro în vânzări.

UE este lider mondial în sectorul de piață de îngrijire personală, cu o cotă aproape dublă față de piețele din SUA și Japonia adunate. Franchina spune că, deși industria a cunoscut problemele datorate recesiunii, aceasta continuă să aibă o creștere reală. O mare parte din această creștere provine din exteriorul Europei, exporturile reprezentând mai mult de o treime din întreaga producție.

Adunarea Generală a discutat, de asemenea, Regulamentul european pentru legislația cosmeticelor, care va intra în vigoare la 11 iulie, aducând întreaga industrie într-un cadru de reglementare comun. “Introducerea unui regulament al UE pentru produsele cosmetice este un pas decisiv spre crearea unui teren de joc puternic, cu un singur nivel”, a declarat Heerink, directorul Cosmetics Europe. Heerink spune, de asemenea, că legislația reprezintă o oportunitate pentru industrie să-și lanseze propriile sale cadre voluntare și să încurajeze inovația și protecția consumatorilor.

Sursa: Cosmeticsdesign-europe.com

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar