Piața de cosmetice, pe trend ascendent în Europa

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

large set of various cosmetics isolated on white

Asociația americană de Vănzări Directe a anunțat în raportul său anual că vânzările retail de produse de frumusețe și îngrijire personală au scăzut ușor în 2017, coborând pe locul patru în top, după produsele wellness, servicii și produsele pentru îngrijirea locuinței. În Europa totuși, trendul arată un sens opus, de creștere.

Potrivit Cosmetics Europe, asociația europeană a industriei cosmeticelor și produselor de îngrijire personală, piața europeană a crescut cu 1,3 la sută în 2018, atingând 77,6 miliarde de euro. Cele mai recente statistici în acest sens au fost anunțate luna trecută la conferința anuală organizată de Cosmetics Europe, desfășurată la Bruxelles.

Mai mult, România se află pe locul trei în Europa la capitolul creșteri ale vânzărilor pe această zonă, cu o creștere de 5,7 la sută, după Polonia (12,1%) și Croația (7,1%), la polul opus situându-se Marea Britanie (-6,8%)

Toate produsele cosmetice au înregistrat creșteri, mai puțin parfumurile și produsele de machiaj. Dar iată care e cota de piață pe categoriile de produse:

  • produse de îngrijirea pielii – 25,8%
  • produse de toaletă – 25,3%
  • produse pentru îngrijirea părului – 19,1%
  • parfumuri – 15,4%
  • cosmetică decorativă – 14,4%

Exportul, comerțul internațional, pare să fie un driver al creșterii europene. Cosmetice în valoare de peste 20,2 miliarde de euro au fost exportate de țările europene în 2017, comparativ cu 18,2 miliarde în 2016. Importurile au totalizat doar 5,935 de milioane de euro, în special din Statele Unite, China și Japonia, comparativ cu 5,633 de milioane de euro în 2016.

Potrivit Cosmetics Europe, cele 77,6 de euro din 2017 fac din Europa cea mai mare piață de produse cosmetice și de îngrijire personală din lume.

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar