Pentru cei nascuti intre 1966 – 1971 nu vor mai fi bani de pensii

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Dacă mai aveați nevoie de un motiv pentru a alege și alte oportunități financiare în paralel cu ceea ce faceți, iată-l:

Resursele actuale ale sistemului de pensii de stat vor asigura celor născuţi în perioada 1966-1971, aşa-numiţii “decreţei”, o pensie care va atinge cel mult 15% din ultimul salariu, potrivit datelor autorităţii de reglementare şi supraveghere din domeniu.

“În momentul în care persoanele născute în perioada 1966-1971 vor ieşi la pensie nu vor mai exista resurse, în cadrul sistemului actual, pentru a li se putea plăti o pensie mai mare de 15% din ultimul salariu” , a declarat vicepreşedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, Ion Giurescu, prezent la seminarul “Cinci ani de pensii private obligatorii: Cât am plătit şi cât am câştigat pentru o bătrâneţe fără griji?”, organizat de Ziarul Financiar.

 

Iti place articolul? Da-i Share:

Comentarii (0)

 1. Alex

  Eu spun asta de vreo 12 ani! Sinu doar ca se vor putea asigura maxim 15% pensie din ultimul salariu, ci ca nu vor mai fi deloc pensii la stat 🙁

 2. Kartago

  In cazul acesta vom da Statul in judecata pentru a ne recupera banii opriti abuziv in toti acesti ani. Pe noi nu ne intreaba nimeni nimic si ne sunt opriti banii pentru pensie lunar. Macar sa ne dea inapoi banii care ne-au fost luati fortat in tot acesti ani +inflatia . Bani pentru care am muncit noi si opriti pentru ce???

  Si te mai miri de ce exista piata neagra, de unde apar atatea vile construite peste noapte de persoane cu salarii normale, de ce prospera manelistii care nu platesc imposite si taxe. Daca ar fi dupa mine nu as mai da nici un leu Statului. In concluzie, castiga cel care trage cat mai multe tepe Statului! Tara de rahat. Mi-e greata. In alte tari pensionarii traiesc foarte bine si isi permit sa isi petreaca si concedii in strainatate, iar la noi mor de foame.

  • bors

   Sa ne dati banii pe care statul i-a jecmanit de pe spinarea noastra si a facut matzul ghioaga pensionarilor din politie,armata,justitie,parlamentari…!ii punem in banca in ELVETIA!….cand ati luat bani,ati luat…cand trebuie sa dati pensii…nu mai aveti…..!

   • mig

    Asa e cu pensiile, asa e si cu sanatatea, Statul ia bani cu japca si face ce vrea mushchiul lui cu ei..
    E ca un fel de plata la niste asigurari ce dau tzeapa clara….

    • GEORGY

     am ajuns sa platim bir la chiaburi deci statul se numeste chiabur o sa intram peste ei an casa sa furam mancare o sa ne rasculam ca si an 1907

 3. Mihai

  Sistemul de pensii de stat este sortit esecului – asta se stie.

  Pensiile private sunt o alternativa pentru ca sunt garantate de stat (speram sa nu se dea vreo lege ca in Ungaria), insa consider ca cea mai buna solutie o reprezinta propriile investitii – specialistii recomanda investitiile imobiliare.

  Nu sunt de acord cu asigurarile de viata cu componenta investitionala sau clauza de pensie; cititi exemplul urmator (care nu este singular): http://www.how-to-do.ro/cum-sa-pierzi-1500-de-euro-cu-o-polita-de-asigurare-de-viata

 4. www.pensiata.ro

  Anunturi apocaliptice au mai fost, insa nu uitati ca forta numarul 1 in alegeri sunt PENSIONARII ! Si de ei nu se atinge nimeni ! Fondul de pensii publice nu mai este demult numai al asiguratilor, decizii politice, au largit gama de beneficiari, ca atare bugetul de stat a devenit un “actionar” care pompeaza luna de luna lichiditati pentru a acoperi deficitul lunar;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar