Patru stiluri de a munci. Care e al tau?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Pentru a obține mai mult de la echipa ta, întâi trebuie să îți dai seama cum muncesc oamenii tăi. Un articol publicat de Inc.com arată că există patru stiluri de lucru de bază: a face, a conduce, a iubi și a învăța. Cele mai bune echipe au un echilibru al tuturor celor patru stiluri. Și cele mai bune organizații au multe echipe echilibrate, care sunt încrezătoare în stilul lor de lucru și înțeleg necesitatea tipurilor divergente de lucru. Deci care este stilul tău?

Stilul “a face”

Cei care au acest stil de muncă sunt buni executanți. Ei intervin atunci când sarcinile sunt complete, listele sunt verificate sau proiectele sunt clare. Ei se concentrează intens și sunt tipicari în eforturile lor. Ei sunt de obicei atât de concentrați, încât pot uita să comunice ceea ce fac. Și tind să se afunde în muncă, fără să se gândească prea mult. Ei cred că toată lumea ar trebui să funcționeze pe principiul “ochește, trage, țintește” și au tendința de a devaloriza activitatea importantă de planificare.

Stilul “a conduce”

Liderii crează viziunea și îi inspiră pe alții să creadă în ea. Nu poți decât să îi asculți, admiri și urmezi pe lideri. Fără lideri, ne-am învârti într-o roată de hamster, fără nici o viziune reală.

Liderii pot fi detașați de alții și să nu înțeleagă complet tot ceea ce înseamnă executarea viziunii lor. Pentru că sunt în prima linie, ei uită uneori să mai verifice care oameni îi mai urmează.

Stilul “a iubi”

De data aceasta vorbim despre niște constructori de relații. Crezând că suntem mai puternici împreună, adepții acestui stil prosperă în armonie și lucrează din greu pentru a gestiona relațiile și a construi un consens. Oamenii puternici în acest stil de lucru sunt sensibili și empatici, știu oricând pulsul celorlalte persoane din echipă.

Dar aceștia pot fi incompetenți în a urma indicațiile și a munci atent la detalii. Lăsați de capul lor, ei pot empatiza cu oricine și îi vor face pe oameni să se simtă minunat, dar nu veți vedea o muncă “tangibilă”.

Stilul “a studia”

Studioșii sunt cercetătorii. Acestor tipuri de inginer le place să învețe și să înțeleagă meticulos nuanțele unei probleme. Ei sunt în mod chibzuiți, disciplinați și tind să gândească mai strategic decât majoritatea oamenilor.

Fără ceilalți, totuși, aceștia nu ar obține prea multe rezultate. În scopul de a executa planurile lor bine întocmite, au nevoie de o echipă gata să acționeze. Strategia lor este la fel de bună ca problemele pe care le rezolvă de fapt – nu în teorie, ci în realitate.

Teologul Howard Thurman spune: “Nu întreba ce îi trebuie lumii. Întreabă ce te face pe tine să prinzi viață și acționează. Pentru că lumea are nevoie de oameni însuflețiți”.

Dacă te întrebi care e cel mai bun stil, nu uita că ai nevoie de mulți oameni care fac multe lucruri pentru a realiza multe obiective. Toată lumea are puncte forte unice care devin supra-alimentate odată ce se aliniază cu atuurile altor oameni. Fă ceea ce te însuflețește!

Sursa: Inc.com

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar