Patru motive pentru care nu vei fi niciodată milionar şi cum poţi schimba asta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...

millionairePe site-ul nostru ați citit deseori cuvinte ca milionar sau un milionar în România, sau despre topul milionarilor din vânzări directe. Vacanţe de relaxare pe Riviera franceză, donaţii uriaşe în scopuri caritabile şi o pensionare anticipată – acestea sunt genurile de lucruri la care se gândesc oamenii atunci când aud cuvântul „milionar”.

Este puţin probabil că vei experimenta asta vreodată. Doar, bineînţeles, dacă poţi depăşi o serie de obstacole care te opresc din obţinerea statutului de milionar, arată un articol publicat de Entrepreneur.com. Iată o listă de astfel de obstacole, fiecare dintre acestea oferind un „pas de acţiune imediată” ca să te ajute să treci peste lucrurile care te trag înapoi. Să începem.

1. Nu înţelegi cum funcţionează banii.

Banii nu sunt un subiect complicat şi totuşi puţini sunt cei care chiar par să înţeleagă într-adevăr cum funcţionează. Tu înţelegi? Bineînţeles, poţi da vina peste sistemul şcolar sau pe părinţii tăi, dar este a ta responsabilitatea de a-ţi da seama cum se fac banii, cum se ţin, cum sunt investiţi şi cum să-i păstrezi.

Milionarii înţeleg că banii nu sunt ceva descoperit, câştigat sau creat de şansă. Aşa cum am arătat anterior, bogăţia nu este un accident, ci o acţiune. Să-ţi contruieşti averea este cel mai mare joc din lume şi, dacă vrei să câştigi, trebuie să înveţi regulile. Aşa că începe să studiezi.

Pasul de acţiune imediată: Începe să citeşti câteva cărţi grozave despre bani, ca:

–         Tată bogat, tată sărac de Robert Kiyosaki

–         Transformarea financiară totală de Dave Ramsey

–         Cel mai bogat om din Babylon de George Clason.

Dar nu te limita să citeşti, ci asimilează şi cunoştinţele. Dezbate-le. Împărtăşeşte cunoştinţele şi vorbeşte despre asta cu soţul tău, bunica şi poştaşul. Finanţele personale pot fi învăţate şi, prin stăpânirea lor, s-ar putea să descoperi că bogăţia este mult mai uşor de construit decât ai crezut iniţial.

2. Nu-ţi preţuieşti educaţia.

Am înţeles: eşti ocupat.

Ai 25 de ore de muncă în fiecare zi şi pur şi simplu nu este timp să o termini pe toată. Asta este viaţa unui antreprenor, aşa că ceva trebuie sacrificat. Şanse sunt, îţi sacrifici educaţia continuă, iar asta îţi anulează şansele să devii milionar. Oamenii bogaţi nu încetează niciodată să înveţe, în ciuda afacerilor din viaţa lor.

Într-un interviu recent la The Tim Ferriss Show, Noah Kagan spune că îşi face timp în fiecare dimineaţă să citească, dar şi că îşi alocă timpul în fiecare marţi ca să înveţe.

Când a fost ultima dată când ţi-ai programat „timpul de învăţare”? Încerci doar să te „adaptezi”, atunci când tot restul este ocupat?

Urmează sfatul lui Kagan, al lui Ferriss şi al oricărui alt antreprenor de succes: nu te opri din învăţat, indiferent de cât de ocupat eşti.

Pasul de acţiune imediată: Ascultă interviul cu Noah Kagan la The Tim Ferriss Show. Crede-mă, te va aduce mai aproape de statutul de milionar decât toate acele planuri de testare pe care le plănuieşti la muncă astăzi.

3. Trăieşti potrivit mijloacelor tale.

Ce faci cu banii tăi în plus, în fiecare lună?

Ştiu, probabil nu ţi-au mai rămas în plus. Şeful tău nu te plăteşte suficient. Compania ta nu şi-a luat încă avânt. Sau orice altă scuză găseşti. Dar să fim realişti: cheltuieşti prea mulţi bani. Nu-mi pasă cât câştigi, nu contează. Fiecare trăieşte după posibilităţi. Poţi face 2000 de dolari pe lună sau 20000 de dolari, tot vei fi falit.

Milionarii pe care îi cunosc au luat o decizie conştientă să trăiască cu mai puţin decât câştigă. În loc să-şi îmbunătăţească viaţa de fiecare dată când fac mai mulţi bani, ei aleg să pună banii în plus să lucreze pentru ei prin diverse investiţii, precum cea în afacerea lor, acţiuni, imobiliare sau alte bunuri.

Pasul de acţiune imediată: Scoate toate extrasele bancare din ultimele trei luni. Dă-ţi seama unde s-a dus fiecare dolar, organizează întreaga listă pe categorii. Apoi, creează un buget solid pentru viitorul tău. Dacă bugetul este dificil de alcătuit pentru tine, îţi recomand YouNeedABudget (Ai nevoie de un buget). Citeşte, de asemenea, „Acţiunea simplă pe care nu o face nimeni şi care te va ajuta să devii milionar”. Acest singur post pe blog te poate face milionar, într-o zi.

4. Nu colectezi active.

Un job nu te va face niciodată bogat. Şi nici nu îţi va salva toţi banii într-o cutie de cafea. Cum poţi să-ţi construieşti, deci, averea?

Începe să colectezi active.

Un activ, definit de Investopedia.com, este „o resursă cu valoare economică pe care un individ, o corporaţie sau o ţară o deţine sau controlează, aşteptându-se că va aduce un beneficiu în viitor”.

Milionarii colecţionează active. Atât de simplu. Tu o faci?

Un activ poate fi o afacere profitabilă, un portofoliu de acţiuni în creştere sau să investeşti într-o adevărată piesă imobiliară (nu fiecare imobil este o investiţie bună. Contează ce faci cu ea).

Maşina ta nu este un activ. Acel nou gadget electronic şi strălucitor de pe braţul tău nu este un activ. Casa ta poate să nu fie un activ. Acestea sunt toate pasive care te jefuiesc de averea viitoare.

Încetează să le mai strângi pe acestea şi începe să colecţionezi lucruri care îţi aduc bani pe termen lung.

Pasul de acţiune imediată: Fă o listă detaliată cu toate acele bunuri din viaţa ta şi valoarea lor curentă. Te simţi confortabil cu această listă? Apoi, fă un plan detaliat ca să achiziţionezi mai multe active şi fă un pact cu tine să nu cumperi atât de multe pasive.

Să devii milionar nu este imposibil. De fapt, este chiar uşor când ai timpul de partea ta şi cunoştiinţele necesare ca să faci asta.

Cu toate acestea, este nevoie să depăşeşti anumite obstacole dificile, care pot fi dure. Dacă doreşti să ajungi la un milion de dolari în valoare netă sau mai mult, continuă să înveţi despre jocul banilor, să-ţi evaluezi educaţia, să trăieşti sub mijloacele tale şi să începi să colectezi active. Vei ajunge acolo destul de repede!

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar