Patru lucruri pe care ar trebui să le facă orice antreprenor la final de an

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Post-itsLuna decembrie este deseori o lună a extremelor în startup-uri. Fie ești extrem de ocupat, fie incredibil de… liber, plin de entuziasm sau te simți epuizat. Chiar aceste extreme se pot inversa de la o săptămână la alta. Cum îți găsești inspirația, cum îți realimentezi pasiunea și cum te motivezi la apropierea trecerii în noul an?

1. Ia o pauză

Deși e foarte bine să te ocupi de dezvoltarea businessului și de planificare în pauze ținând distragerile la minimum, este de asemenea important să îți aloci timp pentru o pauză.

Se întâmplă lucruri uimitoare când te detașezi puțin de propriul business. Se schimbă perspectiva, se reaprinde pasiunea, iar problemele devin deseori mai ușor de rezolvat.

Nemaivorbind de toate ideile cărora nu le-ai dat atenție pentru că erai prea ocupat.

2. Întoarce-te la punctul de plecare

Amintește-ți în primul rând de ce ai pornit respectiva afacere.

Ce nevoie ai intenționat să acoperi? Ce impact ai vrut să ai? Ce rezultat ai vrut să obții?

Deseori pierdem direcția misiunii noastre prinși în mersul afacerii. Întoarcerea la punctul de plecare te va ajuta să îți amintești de ce faci ceea ce faci și îți va da ocazia să realiniezi activitățile zilnice cu ceea ce vrei să obții.

3. Du-te acolo unde se află clientul tău

Clienții noștri sunt cea mai mare sursă de inspirație și informații. Relația cu aceștia ne ajută să ne menținem focusul și direcția. Ei ne vor ajuta să vedem nevoile din piață, să descoperim tipare și să ne direcționăm creativitatea.

4. Plan de acțiune

După ce ai luat o pauză, te-ai reconectat la viziune și cu clienții tăi, e timpul să începi să te apuci de treabă și să pui în practică ideile noi alese. Ca antreprenori, viziunea și inovațiile ne entuziasmează. Și e posibil ca acestea să genereze noi rezultate. De aceea este important ca activitățile din afacere să aibă loc conform unui program regulat și să constituie o prioritate în programul tău.

Pauza de la trecerea dintre ani este un moment perfect pentru a introduce noi obiceiuri de lucru – să te gândești la modificările pe care le poți face în program pentru a rămâne plin de pasiune și motivat.

Sursa: Startupsmart.com.au

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar