Pamflet cu vedete Pro TV și o piramidă care nu plătește dacă nu vinzi – opinie de Cristina Bărănescu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...

Când mi-au picat ochii pe articolul scris de Marian Păvălașc în Evenimentul Zilei – Schema piramidală cu foste vedete Pro TV care te lasă fără mii de lei – l-am citit și recitit de câteva ori. Undeva logica își pierde firul… și vă rog să îmi spuneți dacă nu e așa.

Articolul ce dorește să pună la zid vedetele care ar păcăli oameni naivi conține fraze de un adevăr indiscutabil:

Reprezentanții acestui sistem au ca “obligație de serviciu” să convingă cât mai mulți oameni dispuși să cumpere: un aparat de evaluare a sănătății personale, vitamine pentru a regla lipsurile depistate bineînțeles de aparat, produse cosmetice și suplimente nutritive de la Nu Skin.

Așa este. Reprezentanții unei companii de network marketing au, într-adevăr, ca “obligație de serviciu” să vândă. Nimic mai firesc. Dumneavoastră, domnule Păvălașc, nu aveți “obligația” de a scrie articole? Cu toții avem “obligații de serviciu”. Singura diferență este că unii ni le îndeplinim mai bine, iar alții… mai puțin bine. Dar să mergem mai departe:

Cine reușește să atragă un număr foarte mare de clienți poate deveni Executive Blue Diamant sau poate intra în Elite Team, însă până acolo trebuie să te mulțumești cu „porecle” de distribuitor și sponsor.

Din nou aveți dreptate, domnule Păvălașc. Din nou mi se pare un lucru firesc. Așa cum, domnule Păvălașc, până a ajunge medic, trebuie să te mulțumești cu “porecle” de student și medic rezident sau cum, până a ajunge redactor-șef trebuie să te mulțumești cu “porecle” de reporter sau redactor. Să mai cităm o singură frază:

Sistemul MLM (multi level marketing) are o structură piramidală pentru că nu există câștiguri decât cu o condiție. Să vinzi la rândul tău produse altora, așa cum ne-au reclamat o parte dintre participanți.

Nimic mai adevărat, nu există câștiguri decât cu o condiție, să vinzi la rândul tău. Dar tocmai asta o face să NU fie o structură piramidală. Vă rog, dați-mi o mână de ajutor, deoarece eu nu sesizez nimic de reclamat până aici! Poate eu sunt de vină, poate îmi scapă ceva… Poate tocmai aici e nemulțumirea, că NU e o structură piramidală, în care banii să vină fără să fie nevoie să mai și muncești….

Sfatul meu ar fi, totuși, domnule Păvălașc, să continuați pe stilul unui alt articol publicat de dvs. în EVZ, la care nu am nimic de comentat – Metode să dormiți mai bine: păstrați patul doar pentru sex și somn, țineți o pernă între picioare. Nu de alta, dar aici nu e vorba doar de Răzvan Spiridon și de Andreea Liptak, care cu siguranță au muncit pentru nivelul de diamant, nu e vorba doar de Nu Skin, ci de peste 270.000 români care au decis să fie parteneri independenți ai unei companii de network marketing, oricare ar fi aceea, și să nu se plângă că Guvernul le ia, nu le dă.

Iti place articolul? Da-i Share:

Comentariu (1)

  1. Szabo Eva

    Am citit cu mare atentie articolul,insa pana acum nu am reusit sa aflu,care este problema cu sistemul MLM.Tovarasul Pavalasc,poate dumneavoastra aveti o problema … rezolvati-va urgent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar