Partenerii independenți sau compania? Cine e locomotiva afacerii la intrarea unei companii MLM pe o piață nouă?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Când alege următoare piață internațională pe care să se extindă, cine ar trebui să fie locomotiva afacerii – partenerii independenți sau compania însăși?

La această întrebare a încercat să răspundă Worldofdirectselling.com, recurgând la ajutorul mai multor specialiști din industria de network marketing. Ce au răspuns aceștia? Părerile sunt împărțite, însă cu toții au recunoscut că ambele variante au avantaje și dezavantaje.

Dezvoltarea la nivel național și internaținal al afacerilor de network marketing depinde de distribuitorii independenți, este de părere Richard Berry, fost director general al DSA, Marea Britanie. Mai ales în Europa, susține acesta, operațiunile  pot fi asigurate de un centru de distribuție și administrativ amplasat în centrul continentuluiCel mai important, susține Berry, este ca respectiva companie să le asigure cadrul legal în care să își desfășoare activitatea, studiind și respectând cerințele legislative ale fiecărei piețe.

Utilizarea oamenilor de MLM înainte de intrarea pe o piață nouă poate să fie util pentru o companie, oamenii testând noua piață pentru aceasta, susține Miroslaw Lubon, director executiv al DSA Polonia. Pe de altă parte, clienții au rețineri vizavi de produsele unei companii necunoscute, în timp ce potențialii distribuitori nu sunt prea încântați să intre într-o rețea care nu este susținută local de firmă.

Un alt specialist este de părere că întrebarea este foarte dificilă deoarece liderii nu pot mișca lucrurile până când compania nu reglează lucrurile necesare pentru a intra pe piață, în caz contrar liderii sfârșesc prin a distruge piața. Pe de altă parte, companiile au nevoie de lideri care să fie încântați de noua piață și să aibă contacte în acea zonă. Concluzia sa: e nevoie ca partenerii independenți și compania să funcționeze la unison.

Sursa: World of Direct Selling

Foto: businessmagazin.ro

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar