Oriflame renunță la o fabrică din Rusia

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...
Beauty climateCompania suedeză de cosmetice Oriflame plănuiește să vândă o fabrica de rujuri din Rusia, în timp ce încearcă să-şi consolideze producţia într-o locaţie din ţară, informează Reuters.
Mutarea poate ajuta compania să-și reducă costurile într-un moment când sancţiunile Vestului asupra Rusiei pentru criza din Ucraina accentuează o economie deja slabă, iar rubla căzută este în pericol să scurteze cheltuielile consumatorilor.
În mai, Oriflame a suspendat dividendele pentru al treilea trimestru din cauza “condiţiilor foarte dure” cu care se confruntă în Rusia şi Ucraina, două din piețele sale cele mai mari, din cauza situaţiei geopolitice şi a spus că se va axa pe atenuarea impactului negativ asupra rentabilității prin reducerea costurilor.

Potrivit companiei imobiliare Colliers International, Oriflame a scos la vânzare fabrica și un depozit de lângă Moscova. Fabrica este încă în funcțiune, dar Oriflame a confirmat că va muta producția într-o altă fabrică mai mare din zona Moscovei.

Compania a anunțat în 2010 planuri de investiții de până la 175 milioane de euro în construirea unei a doua fabrici în Rusia. Aceasta se va lansa, conform planurilor, la sfârşitul anului 2014, și va produce deocamdată cosmetice pentru îngrijirea părului și a pielii.
Sursa: Reuters

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar