Oriflame investește în tehnologia celulelor stem vegetale

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

 

Oriflame_PlantletÎn căutarea de ingrediente active anti-îmbătrânire durabile, compania internațională de cosmetice comercializate prin vânzare directă Oriflame anunță investiții semnificative în cultivarea de culturi de celule stem vegetale proprii. Oriflame va putea astfel să dezvolte puternice ingrediente anti-îmbătrânire, care pot stimula și întineri pielea îmbătrânită. Tehnica, aflată în topul științei de îngrijire a pielii, este extrem de durabilă și 100% verificabilă. Tehnologia cu celule stem vegetale permite, de asemenea, producerea de ingrediente active care sunt complet sigure și oferă înaltă puritate, calitate și eficiență. – se arată într-un comunicat al companiei.

Utilizarea celulelor stem din plante are o serie de beneficii importante:

  • Consum redus de apă – producerea unui activ din celule stem ale plantelor necesită aproximativ de zece ori mai puțină apă decât metodele tradiționale;
  • Conservarea resurselor naturale – câmpurile pot fi în schimb utilizate pentru cultivarea de hrană, mai puțină energie fiind consumată în recoltare și prelucrare.
  • Protejarea biodiversității – doar o foarte mică parte a unei plante este necesară pentru a iniția o linie de celule stem vegetale, de exemplu, 1 kg de celule echivalează cu 5 000 de flori. Mai mult decât atât, plantele nu trebuie să fie culese din natură.
  • Creșterea calității și purității – puritatea, siguranța și calitatea ingredientelor nu sunt afectate de poluarea mediului. Variațiile sezoniere și geografice sunt eliminate și calitatea de la lot la lot este garantată.

“Oriflame se străduiește să inoveze prin știință, să exploreze noi ingrediente și să caute noi modalități de a aduce bunătatea naturii în produsele noastre într-un mod durabil. Utilizarea de celule stem vegetale reflectă identitatea noastră de bază de a îndeplini visele într-un mod natural, progresiv si etic”, a declarat Dr. Alain Mavon, Director de Cercetare a Pielii la Oriflame. “Această tehnologie va oferi consumatorilor noștri produse de îngrijire a pielii accesibile, care conțin ingrediente active foarte eficiente, durabile și sigure. Mai mult, demonstrează accentul nostru pus pe cercetarea științifică și în angajamentul de a inova, care iese în evidență în industria vânzărilor directe”.

Munca Oriflame cu celulele stem din plante a început în decembrie 2012, la Institutul de Cercetare a Pielii din Stockholm. În plus, Oriflame a intrat, de asemenea, într-un parteneriat de colaborare cu firma suedeză In vitro Plant-tech AB, specializată în biomanufacturarea de culturi de celule și țesut de plante medicinale.

Fondată în 1967, Oriflame este o companie de frumusețe, prezentă prin vânzarea directă în peste 60 de țări. Portofoliul larg de produse, inspirate de natura suedeză, este comercializat prin intermediul a peste 3 milioane de consultanți Oriflame independenți, generând vânzări anuale de aproximativ 1,5 miliarde de euro. Oriflame susține numeroase organizații caritabile din întreaga lume și este co-fondator al Fundației World Childhood.

Sursa: Comunicat de presă

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar