Organo Gold, Asea și Vemma, amendate în Italia

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...

rocks_on_balance_0Sancțiuni în valoare totală de 500.000 de euro au fost aplicate companiilor Vemma Italia (100.000 euro), Asea Italia (150.000 euro) și Organo Gold Europa (250.000 euro) pentru practici comerciale neloiale. Decizia a fost luată de Autoritatea pentru Concurență și Piață, la sfârșitul a trei anchete preliminare distincte, realizate în colaborare cu Grupul de Protecție Antitrust a Pieței al Gărzii Financiare.

Autoritatea a invocat următoarele practici în cazul celor trei companii, Vemma, Asea și Organo Gold:

1) inițierea unui sistem de promovare în care consumatorul plătește o taxă ‘de intrare’ (de asemenea, sub formă de consum), în schimbul oportunității de a primi compensații care derivă în primul rând din introducerea altor consumatori în sistem decât din vânzarea de produse;

2) informații înșelătoare și lipsa de informații complete cu privire la potențialul de câștig, care apar total nerealist și funcțional pentru a induce în eroare consumatorii ca să-i facă să se alăture sistemului;

3) în cazul Asea Italia și Organo Gold Europa, răspândirea de declarații înșelătoare cu privire la capacitățile de vindecare ale produselor, nedemonstrate prin certificarea corespunzătoare.

Reacția companiei Vemma este una optimistă, subliniind deschiderea companiei către cooperare cu autoritățile, faptul că au fost luate măsuri în direcțiile menționate de autorități, inclusiv privind modificarea și simplificarea planului de compensare, și faptul că, în ceea ce privește produsele Vemma, acestea au, conform autorităților, notificările necesare și descrierile conform normelor europene.

Vemma Europe va continua să ofere produse de cea mai bună calitate și o oportunitate de afacere de top, fiind în același timp complet deschisă și dând dovadă de transparență față de clienți, parteneri și Autoritățile publice. De asemenea, Vemma va coopera în continuare cu Autoritățile italiene complet dedicată implementării unui plan de compensare actualizat pe baza răspunsului primit de la Autorități. – informează compania.
Sursa: Business For Home

La Stampa

Iti place articolul? Da-i Share:

Comentariu (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar