Optiuni pentru un start-up in Romania

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Antreprenorii tineri care doresc să își dezvolte o afacere în România au destul de puține opțiuni de finanțare și destul de multe condiții de îndeplinit. Astfel, chiar dacă au o idee de afacere foarte bună, aceștia se vor lovi cu siguranță de insuficiența banilor pentru finanțarea proiectului, birocrație etc. Devine astfel vital să se înarmeze cu multă răbdare și să-și păstreze pasiunea pentru obiectivul propus.

Pentru a veni în sprijinul lor, iată câteva idei de finanțare pe care le pot lua în considerare atunci când demarează afacerea proprie:

1. Băncile acordă credite de câteva mii sau zeci de mii de lei, pentru finanțarea investițiilor business-urilor nou înființate în schimbul unor garanții mobiliare sau imobiliare, al deținerii unui avans și al unei Dobânzi Anuale Efective variind între 12 și 28%, pentru perioade de la 3 la 10 ani.

2. Business Angels și Fondurile de Investiții care vă pot ajuta să vă puneți în practică proiectele, dacă reușiți să îi convingeți cu planul de afaceri și vă convin condițiile negocierii. Ei apreciază proiecte din toate domeniile, de la IT până la modă sau transporturi.

3. Fondurile Europene sunt varianta cea mai birocratică în care poți să ajungi la finanțarea dorită, dacă ești eligibil, dacă ai o parte din bani deja pentru a finanța faza inițială a proiectului (min. 6 luni) până vin banii de la UE pentru decontări, dar măcar sunt bani nerambursabili. Poți obține între 10.000 și 5 milioane de Euro, sume variind, desigur, atât în funcție de complexitatea proiectului, cât și de părțile implicate.

4. Din partea Statului Român puteți accesa, dacă aveți până în 35 de ani și un proiect eligibil, o sumă ce poate ajunge până la 10.000 de Euro (max. 50%) pentru înființarea unei firme, dacă faceți dovada deținerii și a celeilalte jumătăți din suma necesară până la acoperirea totală a cheltuielilor eligibile aferente planului de afaceri.

5. Începerea unei afaceri cu investiții financiare minime (Network Marketing) care să fie tratată ca o afacere proprie sau ca o posibilă sursă de finanțare a altei idei de afacere pentru care nu există resurse.

6. Auto-finanțarea prin economisirea banilor din salarii sau prin împrumuturi de la familie, prieteni.

7. Colaborare de tip Franciză, dacă există deja banii pentru demararea afacerii, dar lipsește ideea proprie sau inițiativa.

8. Participarea la diverse concursuri de proiecte de tip Țara lui Andrei, crowdfunding, startups.ro etc.

Astfel, pentru orice idee se pot găsi măcar 2 surse de finanțare, cu o plajă destul de mare de riscuri și beneficii, pe care fiecare viitor antreprenor trebuie să le ia în calcul înainte să înceapă un business.

Celor care doresc să pășească în lumea afacerilor le urăm bun venit și le dorim mult succes!

Surse: Finantare.ro

Income Magazine

Ro.stiri.yahoo.com

Iti place articolul? Da-i Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER
* = câmp necesar